Tanten som slår en nazist med sin handväska i huvudet

Jag förstår inte debatten kring den staty som skulle resas över tanten som slår sin handväska i huvudet på en nazist. Det finns väl inga nazister i vårt land , det finns väl inga som tycker nazisternas idéer var bra?

Nej, fråga företrädare för alla våra riksdagspartier – ingen är nazist ! ?

Jag förstår det , hur kan någon sunt tänkande människa tycka att nazism är bra?

Så vad är det som är så provocerande med tanten som slår en nazist i huvudet med sin handväska?

Det handlar inte om att främja våld ,det handlar om att slå ner grymhet och dumhet.

Finns det någon i vårt land som inte kan ställa sig bakom tantens handlande. Om det finns,  vill jag höra argument, hållbara argument. Att försvara nazismen ,det är att försvara dumheten och grymheten, Vem vill göra det ???

”I Tyskland hämtade de först kommunisterna, och jag protesterade inte, för jag var inte kommunist;
Sedan hämtade de de fackanslutna, och jag protesterade inte, för jag var inte fackansluten;
Sedan hämtade de judarna, och jag protesterade inte, för jag var inte jude;
Sedan hämtade de mig, och då fanns ingen kvar som protesterade.”  Martin Niemöller.

 

Eva Nykvist