Det man inte vet har man inte ont av

Det man inte vet har man inte ont av – är ett gammalt talesätt jag kom att tänka på igår.

Igår ringde jag nämligen ”min” arbetsförmedlare och frågade om jag kunde få min praktik på LO-distriktet i Västsverige förlängd.

(praktiken innebär att ersättningen från a-kassan byter namn till aktivitetsstöd och betalas ut av försäkringskassan istället för a-kassan)

 NEJ, säger hon med eftertryck. ”jag kan inte göra något mer för dig nu – det är tvärstopp på praktik.

 VARFÖR?
[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]
Tänker på Marian Radetzki och det inslag Janne Josefsson gjorde med honom i Striptease – 97, ni vet där Radetzki säger ”hungriga vargar jagar bäst” och menar att vi arbetstagare ska arbeta för lägre löner.

Jag tänker att inte ens Radetzki skulle tycka att det är vettigt att jag inte får fortsätta min praktik.

Personalen på LO-distriktet trivs med och har nytta av mig – jag trivs med och känner att jag gör nytta.

 

Mailade till arbetsmarknadsdepartementet

Undrar om jag får något svar.

Det man inte vet har man inte ont av – visste du som läser detta att det fungerar så här på arbetsmarknaden idag, visste du att arbetsförmedlingens tjänstemän har regler som säger att det är bättre att stänga ut människor från arbetslivet än det är att låta dem gå till en arbetsplats där de är välkomna.

 

Nu ska jag ringa en riksdagspolitiker.

//Eva Nykvist, Förtroendevald Musiker förbundet
[/read]