Hej medborgare

Har en stund över innan jag skall gå o krubba… Vi skall fortsätta grupparbetet i kväll för att få till ett schysst resultat. Vi skall föredraga det inför resten av kursen. Vi samlades igår, en hel hög med människor som inte var bekanta sen tidigare.

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Jag har varit här en gång tidigare då jag gick en handledarutbildning i jämställdhet, fast då var jag här i typ ett dygn, resten var tåg o buss av de två dagarna.

Nu skall jag vara här ett tag. Vad som slagit mig är vilka intressanta människor som är här. Jag stannade på väg till kaffet o tackade en lirare jag mött på förra kursen som hade godheten att förklara feminismen för mig. Jag har fortfarande kvar hans karta. Ikväll när vi jobbade på vårt grupparbete vart jag fotomodell till en annan kille som var passionerad amatör fotograf. Jag sitter bredvid en kvinnlig sprängare från Gällivare. Jag har träffat det skyddsombud jag läste om i lag o avtal för han går samma kurs.

Man känner sig delvis ödmjuk o väldigt nyfiken. Alla dessa möten med folk som är så oerhört intressanta och som kommer från så varierande och olika yrken. Denna vecka lovar att bli intressant onekligen.

Vi fick en utmaning om att publicera blogginlägg under veckan. Jag tänkte gå ut hårt o försöka få ett från mig publicerat. Och det jag hade tänkt skriva om har jag formulerat ovan, det känns som att börja första klass igen om jag skall jämföra känslan. Det jag nu kommer ihåg av första klass och första skoldagen, det var rätt längesedan. Morgondagen lovar att bli intressant i alla fall.

Nu blir det bingen om jag skall fixa morgonen. Får berömma ert kaffe förresten; -)

 

// Ulf Nordberg, deltagare insikter v. 45-46 (2015)

[/read]