Lärandet övervinner smärtan

Vi är inne på vår tredje dag av utbildningen, den utbildning som jag har väntat på så länge. Jag kom till Runö redan på söndagen för att få njuta av kvällen och installera mig på rummet, bara det är lyx, tänka få börja dagen med lite sovmorgon.

Men sen började det som ingen önskar sig, en obehaglig molande börjar ge sig till känna, med en lätt frustration så känner jag att jag har fått tandvärk, och den blir bara värre. Paniken börjar krypa sakta men säkert, nej nej nej….inte nu!

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Utbildningen har precis börjat. Jag kan nästen se när jag blir tvungen att ringa arbetsgivaren och sjukskriva mig, packa väskan och åka hem. Det här går bara inte! Men efter ett snabbt övervägande så har jag bestämt mig att jag ska stanna kvar, jag fixar det här, det är ju så sjukt kul med alla i gruppen, så mycket att lära mig. Bara dom samtalen vi har haft efter utbildningsdagarna, har fått mig att tänka på massa annat, så jag glömmer bort smärtan. Bästa sättet är alltså att fortsätta jobba på med uppgifterna, sysselsätta mig.

Just nu sitter jag med två andra kurskamrater inne i badhuset och bara njuter av värmen och bubbelpoolen. Jag reflekterar även över vilka jag har hunnit prata med i gruppen, vilka otroliga kunskapsbärare det finns, vilken ynnest att få ta del av den kunskapen dom delar med sig av, och samtidigt så kommer det gamla talesättet upp, döm inte en person efter utseendet. Nu ska jag fortsätta med att avnjuta kvällen med lite bastu och sen kanske hinna spela lite biljard.

 

// Kristian Lindström, deltagare insikter v. 45-46 (2015)

[/read]