SD effekten

Skål kosmonauter: -) Tillbringar en lördag med försovning och lite arbete med de uppgifter jag har att redovisa senare i veckan. Spelar rock ’n roll för fulla muggar och funderar lite över dagens nyheter.

Tydligen har SD delat ut lappar i brevlådorna om ett upprop om folkomröstning… Samtidigt ser jag det vanliga vidriga flödet på facebook och jag undrar för mig själv hur folk tänker och om de tänkt riktigt klart?

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Folkomröstningar på riksplan beslutas typ riksdagsnivå, folkomröstningar på kommun nivå är något enklare och få till om man har majoriteten av fullmäktige bakom sig och fixar tio procent i underskrifter.

Men SD bedriver i dag en utom parlamentarisk kamp kan man säga, de besvärar sig inte med att vara i riksdagen och arbeta verkar det som. Jag är själv oroad över den flathet och okunskap som verkar gälla i valmanskåren idag. Källkritik och kunskap om att kritiskt granska politiken och dess utövare verkar inte finnas eller så skiter man i det.

Ibland stöter man på det på arbetsplatsen även om mitt arbete är förskonad från det mesta… En tredjedel minst är invandrare där. Men på fejjan läggs ut det ena och det andra… Har slutat att bemöta påståenden för orken och engagemanget räcker inte, dvs. jag har upptäckt att den typ tar all ledig tid att fajtas mot nätkrigare och inskränkta. Plus att själen blir solkad.

Beundrar dessa människor som orkar, fixar att ta allt hat och vedervärdiga kommentarer och att leva under hot. jag fattar inte hur dom pallar, själv är jag fysiskt och psykiskt slut efter nio timmar på jobbet, mitt fackliga engagemang och allt som görs på fritiden. En klar brist i min karaktär och person. Men jag fightas i det lilla och tar strider på arbetsplatsen och fritiden vilket säkert har beskurit min vänkrets väsentligt förmodar jag…

bifogar en länk från 2014 där en skollärare och insändare tar upp ämnet. Den är inaktuell enl. dagens siffror men motioner och dyl. stämmer.

http://www.lidkopingsnytt.nu/2014/09/22/debatt-genom-enkel-retorik-och-propaganda-har-sd-vunnit-makt/

Skribenten är duktig och sätter fingret på massvis som har oroat och stört mig på ett begripligt sätt och framför det också på ett undervisande sätt. I övrigt skall jag nog sätta munkavle på mig själv skriftligt sett, vi hade ju ett mål på kursen och jag bereder plats för andra skribenter: -)

 

//Ulf Nordberg, deltagare Insikter v. 45-46 (15)

[/read]