Insikter 2015 (v. 45-46)

Snart är andra veckan avklarad på utbildningen Insikter. Vad har detta gett mig i dagsläget?

Jag ska väl backa tiden till tidigt 80-tal för att summer vart jag står idag. När jag gick i grundskolan så var jag aktiv i SSU och gillade allt som hade med politik att göra, vi var ute i centrum och värvade flera ungdomar till SSU och var på massa utbildningar på kursgården Bommersvik som ligger strax utanför Södertälje.

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Vi hade möjlighet att föra ut vår ideologi i etern via radiostationen som på den tiden låg i folkets hus i Södertälje. Det var otroligt kul att vara engagerad och aktiv. Men så hände det som inte får hända, vår Statsminister blir mördad den 28:e februari 1989. Där dog även min lust att kämpa. Jag åkte upp till Stockholm för att delta som hedersvakt med mina andra kamrater från SSU. Efter den dagen fanns inte politiken i mig längre.

Jag arbetar idag mot medlemmarna och har inte haft nått intresse i att beblanda politiken i mitt arbete, vilket nu efter denna utbildning har fått mig att tänka om och tänka i andra banor. Självklart ska vi som arbetar fackligt även vara politiskt involverade. Nu menar jag inte bara på arbetsplatserna, vi behöver även komma ner på gräsrotsnivån, skolan! Handen på hjärtat kamrater! hur ofta är vi på skolorna och informerar om politiken och det fackliga arbetet? Det gäller även att vi sitter hemma vid middagsbordet och pratar om detta, vi gjorde det förut, innan alla mobiler och iPads kom in i vår vardag.

Jag ska verkligen bli mer engagerad i de politiska frågorna.

 

// Kristian Lindström, deltagare insikter v. 45-46

[/read]