Lite för sött är det här på Runö

Måltiderna på Runö serveras som frukost, lunch och middag. Mellan frukost och lunch är det c:a 4 timmar, mellan lunch och middag c:a 6 timmar. Däremellan serveras fika på förmiddag och eftermiddag. Jag har reagerat på att fikat alltid är en massa kakor och bullar. visst serveras det ibland en pliktskyldig smoothie, men överlag är det onyttigt snask. Jag skulle gärna ha sett grovt bröd, med diverse pålägg, mer frukt och kanske t.o.m. någon sallad. Betänk att man kan vara ganska hungrig och att då stilla hungern med kakor är både kontraproduktivt och onyttigt.

Efter middagen finns heller inget att äta. Försöker man köpa sig kvällsmat finns det bara godis och chips som alternativ. Inte heller finns det kylskåp på rummen så att man kan handla något med sig från en affär. Det här måste Runö göra något åt.

 

// Tommy Almqvist, deltagare insikter v. 45-46 (15)