Dödsolycka

Dagens kosmonauter: Som tidigare byggnadsanställd och som skyddsombud vill jag uppmärksamma det här. Det har hänt igen, en arbetstagare kommer inte hem till sin familj. Jag vill visa mitt medkännande och min delaktighet i det aldrig avstannande arbetet för en säker arbetsmiljö och noll vision ang. dödsolyckor.

http://www.svt.se/nyheter/regionalt/stockholm/man-dod-i-arbetsplatsolycka-i-solna

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Det är för många offer. Kopplingen är här att vi hade en initierad diskussion och föreläsning om arbetsmiljö idag. En väldigt duktig och stridbar skyddsombud som vi har bland deltagarna talade bl. a. en kille jag beundrar även om han själv förmodligen inte vill kännas av något sådant. Han hävdade Arbetsmiljölagen på sin arbetsplats och fick sparken för sitt engagemang. Samtidigt ser man att sådant engagemang är oerhört viktigt för att få ner olyckor och framför allt de med dödlig utgång.

Respekt till den killen! Det ger tyvärr inte livet tillbaka till den som dog idag. Och jag är kanske fel ute nu, men jag anser det så viktigt att det uppmärksammas. Det är en förlust för oss alla i slutänden. Mitt beklagande, om hur fattigt det kan vara till denne okände byggnadsarbetare. Min respekt till en oerhört duktig förtroendevalt skyddsombud på kursen idag.

 

// Ulf Nordberg, deltagare insikter v.45-46 (2015)

[/read]