Insikter

Så har då två veckor passerat i mitt liv. Runö folkhögskola & utvecklingscentrum har i mitt huvud alltid klingat högt, här har många kloka män/kvinnor passerat. Nu förstår jag myten, jag har under dessa dagar lärt känna en hel del nya människor som tillhör kampen om vår frihet. Människor som kommer från mörka/ljusa norrland till södra (skåne).

Frihet handlar om makten om vår tid på jobbet och tiden vi har hemma (all tid). Det finns allt för många som vill göra gällande att vår vardag ska vara brun, historier som enbart vill att vi är i ett samhälle i katastrof. Vissa människor har under förra regeringen blivit allt rikare, men om detta snackas det allt för lite, i mitt tycke inget alls.

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Klasskampen idag är inte en kamp som avstannat men det finns allt för många (bruna) som vill att vi ska ha en kamp som handlar om färg/religion. Jag personligen skiter i de sistnämnda, då vårt samhälle redan varit fullt av oliktänkande och det fungerat ser jag inget problem med det. Min största motståndare har alltid varit de människor som skor sig på våra samhällstillgångar.

De bruna i vårt samhälle skriver inte ett ord om detta, det ligger inte i deras intresse. Som fascist vill man inte synas innan det är dags att ta makten. Redovisningen i arbetet ”Alla kan göra något” tror jag blev slutorden i ämnet vad det gäller klasskampen. Under 10 arbetsdagar har vi alla tilldelats arbetsuppgifter, uppgifter vi ser som inspirerande. Känslan av att tillbringa all vaken tid tillsammans med människor som har samma syn på hur livet bör fungera har varit bra. Jag vill med dessa få rader tacka mina nya kamrater för en massa nya infallsvinklar när det gäller att förklara varför vi är som vi är; -)

 

// Bo Sjelin, deltagare insikter v. 45-46 (2015)

[/read]