Kommunals klavertramp

Hej, Jag har läst om topparna i Kommunal och Utrikesministern. Jag har läst om Löfven och regeringen på FB. Jag har läst artiklar om Kasselstrand och Hahne, jag har läst och begrundat.

Ibland i flödet dyker det upp människor som faktiskt har tänkt en tanke eller två ang. detta och som faktiskt tar upp en poäng. Dvs hur kritiskt granskar vi alla påståenden och ”sanningar” vi matas med? Och hur bemöter vi det? Jag var fackligt aktiv i Metalls avd. 112 som det hette då, där företrädare för avdelningen och vissa ombudsmän gick på porrklubb i något land och dessutom köpte sexleksaker. Det var inte roligt att vara förtroendevald då när ens företrädare befann sig i media drevet. Då fanns inte webben som den gör idag. Nu är det ju sju resor värre.

[read more=”Läs mer” less=”Läs mindre”]

Tyvärr har vi inget lärt när det gäller kritiskt granskande och kontroll av uppgifter. Limmar in en kommentar här som jag fann uppfriskande i flödet på FB, någon som faktiskt tänkt till. Varg Stening Igår kl. 11:15 · Ett exempel på folklig logik, dvs. media styrd förvirring av massorna.

 1. Några facktoppar klantar sig och slösar med medlemmarnas pengar.
 2. Folkets reaktion: lämna facket. Facket är skit.
 3. En socialdemokrat påstås ha snyltat på systemet och inte betalt hyra för en tjänstelägenhet.
 4. Folkets reaktion: lämna S. (Påståendet var inte sant men det spelar ingen roll)
 5. En sosse lånar ca 10: – på kreditkortet som genast återbetalas.
 6. Folkets reaktion: sossarna stjäl skattemedel.
 7. En C-topp slösar bort ca 20 miljarder av skattemedel.
 8. Folkets reaktion… ?
 9. Ett borgerligt parti tar hundratals miljarder från folket och ger till sina kompisar.
 10. Folkets reaktion: ..?
 11. Socialdemokrater hjälper människor i nöd på flykt undan krig och död.
 12. Folkets reaktion: Sverigehatare!
 13. Sverigedemokrater vill minska kvinnors rättigheter, försämra arbetsvillkor och pensioner och skicka tillbaka ovan nämnda flyktingar rakt in i dödens käftar och skyller på någon annan, de uttrycker ohämmad rasism och hatpropaganda och stöttar borgarnas välfärdsavveckling till de rikes förmån.
 14. Folkets reaktion: Sverigevänner som ”rör om i grytan”.

Vad är det för fel på er? Gör det ont när ni tänker? Att sila mygg och svälja kameler får en helt ny dimension när man ser hur svenskar ser på verkligheten. USA sätter upp kärnvapenbestyckade militärbaser över hela världen i ”självförsvar” och ni är rädda för flyktingbarn och ryssar? Ni spottar på tiggare och kallar dem snyltare samtidigt som ni låter högern stjäla era barns godis och dessutom applåderar det?

Bankerna tillåts enligt lag ta alla era pengar om de råkar slarva bort sina egna och ni kallar vänstern för tjuvar och banditer? Borgarna för just nu igenom lagar om att företag utomlands ska få avgöra svenskars rättigheter och ni förfasas över en flyktingförläggning som stör er balkongutsikt?

Vi har idag tillgång till världshistoriens största informationskanal. Den är inte primärt till för att titta på porr och repriser av Hollywoodfruar. Ni tar er tid att beskåda hjärntvättande tv i timtal men ni ägnar inte en minut åt att kontrollera om den mediala sanningen stämmer med verkligheten? Hade Reinfeldt rätt, är svensken mentalt handikappad? Ja, vad tror ni? Utvecklingen är skrämmande och själv är jag allvarligt oroad över utvecklingen. Runö och folkbildning kommer att bli ännu viktigare samt att vi måste nå ut till medlemmar och medborgarna.

 

// Ulf Norberg, tidigare kursdeltagare insikter

[/read]