Insikter på Runö

Jag är socialdemokrat, det hymlar jag inte med, MEN… det har inte alltid varit så.
Jag var tidigare helt politisk novis, ja man kan säga att jag brydde mig inte, politik var bara jobbigt.
Hade inte heller så mycket självförtroende, skolan var man väl inte så vass i heller, ja var väl så enkelt att jag var teoretisk obildbar och dyslektiker så kunde inte läsa mig till saker..
Men så kom vändningen….
Jag vart skyddsombud på arbetsplatsen ja det kunde man väl, men så kom det värsta de sa jag skulle gå BAM, grundkurs för skyddsombud, JAG UTBILDA MIG SOM ÄR TEORETISKT OBILDBAR, oj ångest hela mitt liv har ju kretsat kring att jag inte kunnat läsa mig till saker..
Men gick den kursen och lärde massa saker, ja det var skitkul, så gick massa påbyggnadskurser, så tänkte jag utmaning hittade en kurs 2 veckor internat insikter, handlade om facket politik o massa ideologier, Lagom utmaning sådär var långt ifrån säker på om det var min grej, men….Jävla insikter! Har förstört mitt liv, lärde mig tala inför grupp även ideologi och att även mitt ord var värt något.
Allt ramlade på plats liksom jag är demokratis socialist som Palme sa, och jag kan stå upp och försvara min ideologiska tillhörighet, jag vet att politik är något som påverkar alla, och alla lever med politik från det att de kliver upp på morgonen tills de lägger sig.
Politik behöver inte vara svårt, inte heller jobbigt.
Politik kan vara himla roligt.

Det här inlägget är inte någon självömkan, utan det är en pyttedel av ett tal jag skrev som skulle vara 10 min om hat, då jag gick ännu en bra kurs , (informera och agitera) pytte del om resan, funderade på lägga ut hela, men 7 A4 sidor ganska mycket..
Mest förvånande att tiden gick så fort.
Och en sak till, alla kurser har givit mig en massa bra vänner runt om i Sverige ?

 

// Hans J, kursdeltagare