Valet 2018

Därför kommer jag att rösta på socialdemokraterna.
Åter stundar vi inför ett val, ett mycket viktigt val på många år.
Vid förra valet lyckades socialdemokraterna vinna med minsta möjliga resultat vilket innebar att dom fick bilda en minoritets regering.
Vilket inneburit vissa svårigheter att fått igenom en del frågor. Ett exempel är att kollektivavtal skulle vara ett krav vid offentliga upphandlingar. Vilket naggat den svenskamodellen i ett hörn.

Dom 4 senaste åren har varit tuffa då Sverige demokraterna fått spela en vågmästarroll och där  dom har anpassat kappan efter vinden.
Dom har valt dom alternativ som passat dom själva bäst oberoende vilket parti det varit. Det är så det funkar när man har en vågmästar roll.

Vi lever i en demokrati vilket vi skall vara stolta över och då får vi acceptera detta. Alternativen till en demokrati finns inte i min värld.

I och med detta har dom etablerade partierna har blivit tvingade att föra en liten annorlunda politik vilket vi fått sett då en del frågor blivit tuffare. Ex invandrings frågan.

För övrigt så tycker jag att alla som bor och betalar skatt i Sverige skall ha samma förutsättningar när det gäller dom grundläggande behoven, ex sjukvård, polis och räddningstjänst vart man än bor  i landet. Sverige är ett stort och avlångt land där många pusselbitar måste falla på plats för att allting skall fungera.

Hela landet skall leva.

Innan sossarna regerade så styrde alliansen sverige vilket innebar en åtstramning av den svenskamodellen, det blev tuffare för dom svagaste i samhället när skatterna blev felfördelade, ex på det var när alliansen införde krogmomsen som skulle innebära mer jobb i krogbranschen.

Det resulterade i att vi fick bland annat se skolresultat som sjönk, en sjukvård som gick på knäna och arbetslösa jagades med blåslampa.

Varför kommer jag att rösta på socialdemokraterna då?

Jo därför att deras ideologier bygger på alla människors lika värde och att alla måste hjälpas åt för att samhället skall fungera.

Så vad som än händer, ex du blir sjukskriven eller arbetslös så ska du fortfarande känna en trygghet i att du kommer att få hjälp.

Var och en måste känna ett ansvar så att alla i samhället har samma möjligheter att kunna leva och bo vart man vill, att få göra sina egna val och få känna av att vara en del av samhället.

Kamrater!

tillsammans kan vi hjälpas åt att bygga ett starkare samhälle som alla är en del av.

// Jon Brossberg, Kopparberg