Valet

I valet nu i september riskerar 3 partier att åka ut vilket ni läst i media förmodligen.
Det är miljöpartiet, liberalerna och kristdemokraterna som balanserar nära gränsen eller till och med ligger under 3% spärren.

Vad är det som händer i politiken?

Vårt största parti socialdemokraterna är beroende av miljöpartiet för att kunna klå alliansen och säkra sin maktposition.
Men nu riskerar mp att åka ut.

alliansen då?

2 partier riskerar att åka ut och moderaterna själva kan inte komma ikapp sossarna. Moderaternas ledare Ulf Kristersson har sagt att han skall styra Sverige efter valet och som jag ser så är enda alternativet sverige demokraterna som stöttar moderaterna och moderaterna har sagt att dom inte ska samarbeta med sd?

Sd är 3 största parti och dom enda som kan stötta M. Det vore olyckligt för sverige om sd fick en maktposition efter valet. Då får vi verkligen kämpa för våra rättigheter.
Sd klarar inte ens av att hålla sams inom sitt eget då det ständigt är interna konflikter och ledamöter som blir sparkade. 5 sd ledmöter har åkt ut.

Dom sparkade vägrar kliva av sina ledmotsplatser och har startat ett nytt parti som heter Alternativ för Sverige.
Detta är oroväckande då dom är på plats i riksdagen och uppbringar oro i leden.

Vad skall då sossarna gör för att vinna valet?
För det första gå ut och kampanja eran politik i media.

För det andra gå ut och träffa väljarna där dom befinner sej, ex butiker, stationer och kaféer. Bered er på frågor från väljjarna om varför dom ska rösta på sossarna.

Sist men inte minst koncentrera er på dom yngre väljarna.

// Jon Brossberg Kopparberg, tudugare deltagare p åRunö