Crossmedia digital produktion

Crossmedia digital produktionSärskild kurs Heltid Distans 

Kursen för dig som brinner för att uttrycka dig med Poddar, Vloggar, bild, ljud och film! 

Kursen ges helt på distans. 

Vad kursen innehåller:

Under kursen arbetar du med Audition, WordPress, Premiere, After Effects, Photoshop, Illustrator, Indesign, foto, ljud, film och kommunikation. 

Vad man gör:

Du jobbar med att skapa bland annat webbproduktion, podcast, vlogg, grafisk design, illustration, rörlig grafik, affisch, digital broschyr, portfolio, bild, ljud, film, animation, kommunikation och kampanjer. 

Du lär dig programvaror och annan teknik främst för arbete mot nätbaserade plattformar. I kursen ingår exempelvis att marknadsföra organisationer via sociala medier m.m. Du får även arbeta med projekt som belyser samhällsfrågor.  

Vad kan jag göra efter den här utbildningen?

Många väljer att använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra utbildningar. Andra väljer att använda året till att pröva på olika tekniker och programvaror. Några skapar egna verksamheter och några går tillbaka till sina arbeten men med nya kunskaper och kanske andra arbetsuppgifter än tidigare. 

Upplägg 

Kursen är på heltid med lärarledd undervisning ca 8:30 till 15:00 vilket blir ca 20 timmar i veckan på distans. Därutöver har du självstudier 20 timmar i veckan. 

Skolan planerar 2 närträffar per termin som också sänds Live för dom som inte har möjlighet att komma till skolan. Resor och boende under närträffarna bekostas av deltagaren. 

För att kunna delta i kursen behöver du ha en dator med webbkamera och tillräcklig prestanda för att klara av de programmvaror vi arbetar med. Du behöver också skaffa en studentlicens på Adobe själv. Om du är osäker är du välkommen att kontakta skolan.  

Fakta

  • Kurstid: 2021-08-15 – 2022-06-07
  • Kursplats: Distansundervisning
  • Studietakt: heltid
  • Kurslängd: 1 år
  • Kostnad: 2600kr
  • Antagningsvillkor: grundskola eller motsvarande
  • Studiemedelsberättigad : ja
  • Studieintyg: Intyg med information om undervisningens omfattning med ingående ämnen ges till kursdeltagare som erlagt kursavgiften samt varit närvarande mer än 80% av kurstiden
Målgrupp

Du söker grundläggande och fördjupade kunskaper i design & kommunikation för främst nätbaserade plattformar.
Du är intresserad av att söka dig vidare inom crossmedia via fortsatt utbildning.
Du brinner för yrken inom multimedia och digital produktion.