Grafisk form & kommunikation

Grafisk form & kommunikation distans, särskild kurs

GE DIG SJÄLV EN PLATTFORM INOM GRAFISK FORM OCH KOMMUNIKATION!

Vad kursen innehåller:

Vi jobbar med följande program: Adobe – Illustrator, Indesign, Photoshop, Animate
Andra tekniker som vi använder oss av är: HTML och CSS.
Under kursen lär du dig också att arbeta med WordPress.

Vad man gör:

Du lär dig grunderna i verktygen. Vi skapar trycksaker och arbetar med webbproduktion, bland annat affischer, broschyrer, företagspresentationer, portfolios eller kampanjer för att till exempel belysa miljöfrågor och marknadsföra osynliga organisationer.

Tider/scheman:

Under kursens gång får du uppgifter som du får återkoppling på av undervisande lärare och jobba i grupprojekt på distans. Pedagogerna producerar instruktionsfilmer som beskriver det du behöver kunna för att utföra arbetet.

En licens till Moderskeppet ingår i kursen som stöd. Vi kommunicerar via mobil/chats/mail/Inlägg, du har även möjlighet att komma till skolan och jobba.

Kursen är på halvfart, vilket innebär cirka 20 timmars studier i veckan inklusive fyra närträffar, tre av tillfällena är i form av lektioner och workshops på plats på skolan.

Vad kan jag göra efter den här utbildningen?

Många väljer den här kursen för att använda sina kunskaper i sitt befintliga arbete eller söka vidare till andra utbildningar inom samma område, t ex. på Cross media Design.

Runö city om kursen

Fakta

  • Kurslängd – 39 veckor – deltid, distans med 4 närträffar                        (Närträff 1 torsdag – fredag,  12– 13 augusti övernattning på kursgård)
  • Kurstid  – 2021-08-12 – 2022-06-03
  • Kursplats – Runö folkhögskola
  • Antagningsvillkor – Grundskola eller motsvarande.
  • Kurskostnad – 2600kr
Målgrupp

Du söker grundläggande och fördjupade kunskaper i grafisk form & kommunikation. Du har konstnärlig fallenhet och/eller intresse för formgivning inom olika yrken.

  • Dra filer hit eller