Crossmedia & design

Crossmedia & design – Särskild kurs

Kursen för dig som brinner du för att uttrycka dig i text bild och film!

Vad kursen innehåller:

Under kursen arbetar vi med Illustrator, Photoshop, Indesign, Webb, Html, Css, WordPress, foto, film, typografi och analoga uttryck.

Vad man gör:

Vi jobbar med att skapa bland annat tidningar, affischer, broschyrer, portfolios, kampanjer, konst, illustrationer, film och animationer. I kursen ingår projektarbeten för att exempelvis belysa miljöfrågor eller andra samhällsfrågor, marknadsföra organisationer, hjälpa andra skolor med marknadsföringsmaterial m.m.

Första terminen lär vi oss de olika programvarorna och övrig teknik. Andra terminen jobbar vi med film, design och formgivning med de program och tekniker vi har lärt oss på höstterminen.

Vad kan jag göra efter den här utbildningen?

Många väljer att använda året till att skapa arbetsprover för att söka vidare till andra konst, design eller fotoutbildningar, andra väljer att använda året till att prova på de olika teknikerna. Några går tillbaka till sina arbeten men med andra arbetsuppgifter än tidigare.

Fakta

  • Kurslängd – 39 veckor – heltid
  • Kurstid  – 2019-08-19 – 2020-06-03
  • Kursplats – Runö folkhögskola, Stockholm
  • Antagningsvillkor – Grundskola eller motsvarande.
Målgrupp

Du söker grundläggande och fördjupade kunskaper i grafisk form & kommunikation. Du är intresserad av att söka dig vidare inom det grafiska området via fortsatt utbildning. Du har konstnärlig fallenhet och/eller intresse för formgivning inom olika yrken.

  • Dra filer hit eller