Lediga jobb

Runö folkhögskola söker lärare i svenska och engelska, 60-80% tjänst

 

Runö folkhögskola Stockholm
Runö folkhögskola City ligger mitt i Vasastan och har ett lokalt och mångkulturellt engagemang för en levande demokrati där olika människor möts, där idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Vi arbetar för möjlighet till nya insikter, personlig utveckling och tid att hitta sin egen plats genom att ta vara på deltagares erfarenheter och möta dem där de befinner sig just nu. Skolan är en liten arbetsplats med cirka 15 anställda och 150 deltagare, det innebär gemensamt engagemang och korta beslutsvägar mellan personal och skolledning.

Vi söker nu en lärare som ska undervisa på skolans allmänna  kurser och etableringskurs på folkhögskola. Tillsammans med andra lärare på skolan finns stort utrymme att utveckla kurserna utifrån egen kompetens vad gäller upplägg och innehåll.

Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbildning (folkhögskollärare, grund- eller gymnasielärarexamen) eller motsvarande kunskaper och erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Du har kompetens att undervisa i:

  • Engelska (grund och gymnasienivå)
  • Svenska (grund och gymnasienivå)
  • Svenska som andraspråk (SFI till gymnasienivå)

Vi förutsätter att du har datorvana. Skolans samtliga kurser arbetar i lärplattformen Google classroom.

Erfarenhet

Du har erfarenhet av att undervisa vuxna deltagare inom dina ämnen. Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkbildning och är bekant med folkhögskolan som skolform. Du har vana av att arbeta med kursplanering och att skapa och genomföra moment samt metoder för att ge feedback löpande. Som kursansvarig är du också mentor i en klass där du ansvarar för utvecklingssamtal och för att kontinuerligt följa upp deltagarnas kunskapsutveckling.

Egenskaper

Som person är du lyhörd och flexibel eftersom våra deltagare har stort inflytande på innehållet i kurserna. Du tycker om att ta eget ansvar och initiativ men också att arbeta i en arbetsgrupp. Ingen dag är den andra lik och planeringar behöver vara dynamiska utifrån deltagarnas initiativ och önskemål samtidigt som du måste kunna behålla kursernas innehåll, riktning och mål.

Du är kunnig inom ditt område och har en god pedagogisk förmåga, Du är kreativ men också en stabil och trygg person som kan motivera och engagera deltagare.

Vi förutsätter att du vill arbeta för Runös verksamhetsidé och delar arbetarrörelsens värderingar. Du hittar vårt måldokument på www.runo.se under fliken ”Om oss”. Runö eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning på 60-80 % med tillträde augusti 2020. Vi tillämpar provanställning (6 månader).

Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 5/6 till
jeremias.lind@runo.se ange ”Lärare, svenska och engelska” på ärenderaden.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Studierektor Jeremias Lind, jeremias.lind@runo.se 08-728 57 23
Fackliga företrädare, Folkhögskolelärarna: Liv Sörenson liv.sorenson@runo.se 08-728 57 25

Ideella Föreningen LO:s folkhögskola Runö är huvudman för Runö folkhögskola, Runö Utbildnings- och utvecklingscentrum och konferensgården Runö Möten & Events. Föreningen har sitt säte på en egen halvö utanför Åkersberga, vi har funnits där sedan 1952