Lediga jobb

Runö folkhögskola söker lärare i grafisk form och kommunikation, 100% tjänst

Runö folkhögskola Stockholm
Runö folkhögskola City ligger mitt i Vasastan och har ett lokalt och mångkulturellt engagemang för en levande demokrati där olika människor möts, där idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Vi arbetar för möjlighet till nya insikter, personlig utveckling och tid att hitta sin egen plats genom att ta vara på deltagares erfarenheter och möta dem där de befinner sig just nu. Skolan är en liten arbetsplats med cirka 15 anställda och 150 deltagare, det innebär gemensamt engagemang och korta beslutsvägar mellan personal och skolledning.

Vi söker nu en lärare som ska undervisa på våra kurser i grafisk kommunikation: Cross media & design och Grafisk form och kommunikation på distans. Tillsammans med andra lärare på skolan finns stort utrymme att utveckla kurserna utifrån egen kompetens vad gäller upplägg och innehåll.

Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbildning (folkhögskollärare, grund- eller gymnasielärarexamen) eller motsvarande kunskaper och erfarenhet av pedagogisk verksamhet. Du har kompetens att undervisa i:

  • Adobes programvaror, Photoshop, Illustrator, InDesign.
  • Foto
  • Datorhantering i stort
  • Pedagogisk erfarenhet gärna även av distansundervisning
  • Meriterande om du har kunskaper inom webb, animering och film

Erfarenhet

Erfarenhet av att undervisa vuxna deltagare inom dina områden. Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkbildning och är bekant med folkhögskolan som skolform. Du har vana av att arbeta med kursplanering och att skapa och genomföra moment samt metoder för att ge feedback löpande. Som kursansvarig är du också mentor i en klass där du ansvarar för utvecklingssamtal och för att kontinuerligt följa upp deltagarnas kunskapsutveckling. Du är också delaktig i skolans arbete med marknadsföring som främst sker i digitala miljöer.

Egenskaper

Som person är du lyhörd och flexibel eftersom våra deltagare har stort inflytande på innehållet i kurserna. Du tycker om att ta eget ansvar och initiativ men också att arbeta i en arbetsgrupp. Ingen dag är den andra lik och planeringar behöver vara dynamiska utifrån deltagarnas initiativ och önskemål samtidigt som du måste kunna behålla kursens riktning och mål.

Du är kunnig inom ditt område och har en god pedagogisk förmåga, Du är kreativ men också en stabil och trygg person som kan motivera och engagera deltagare.

Vi förutsätter att du vill arbeta för Runös verksamhetsidé och delar arbetarrörelsens värderingar. Du hittar vårt måldokument på www.runo.se under fliken ”Om oss”. Runö eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald.

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde augusti 2019. Vi tillämpar provanställning (6 månader).

Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 24/5 till
jobb@runo.se, ange ”Lärare, Cross media” på ärenderaden.

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Studierektor Jeremias Lind, jeremias.lind@runo.se 08-728 57 23
Fackliga företrädare, Folkhögskolelärarna: Liv Sörenson liv.sorenson@runo.se 08-728 57 25

Ideella Föreningen LO:s folkhögskola Runö är huvudman för Runö folkhögskola, Runö Utbildnings- och utvecklingscentrum och konferensgården Runö Möten & Events. Föreningen har sitt säte på en egen halvö utanför Åkersberga, vi har funnits där sedan 1952