Dorina Mocan visar upp sin konst

Måleri & Grafik

Dorina Mocan berättar ett hennes bilder oftast har sitt ursprung i förtrollande möten av alla de slag, i hennes upptäckarglädje. De genomsyras av kärleken till mina medmänniskor och livet runtomkring oss. Jag vill synliggöra den goda humanitära och universella andan, ett sorts inre ljus vänt direkt till betraktaren av mina verk. Jag är mån om att de ska innehålla denna dimension, som bärare av humanistisk tradition och hopp. Det ljus som står i kontrast till mörker och destruktivitet i vår omgivning.

Läs mer

Nya dubbelrum

Vi har renoverat 16 hotellrum och gjort om dom till dubbelrum. Väggarna har målats, golven slipats och nya möbler har flyttat in. Alla textilier är nya och en av våra lokala fotokonstnärer har hjälpt oss skapa ett konstverk som symboliserar Runö.

Läs mer
Nytt i Runöhallen

Runöhallen lockar

Många vill ses öga mot öga och i eventlokalen Runöhallen är ett hett byte för stora möten.

Läs mer
Konstutställning Anne-Lie Larsson Ljung

Konstutställning

Anne-Lie tecknar mycket, noterar platser och vad som finns omkring henne, ändrar, suddar ut, innan hon bestämmer sig för att låta vara eller få ner sin historia, sin iakttagelse på pappret, duken eller den grafiska plåten. Hon vill att man ska känna materialet och illusionen av det gestaltade i bilderna fysiskt, jorden, luften, hur den känns, luktar. Här på Runö Möten & Events kommer hon fram till 1 april visa sina landskapsscenerier i form av stora och mindre kolteckningar.

Läs mer