Konstutställning med Cecilia Haupt

Aktuell konstutställning i Cafét

Cecilia Haupt

Tisdagen den 3 november öppnades Cecilia Haupts utställning med vernissage i ett välfyllt café.
Utställningen finns att beskåda hos oss fram till den 17 december.

Cecilia är född 1972. Utbildad vid Beckmans Reklamskola och Konstfack. Hon är verksam i Stockholm och har medverkat i olika utställningar både i Sverige och Internationellt.  Den första separatutställningen hade Cecilia på Galleri Händer i Stockholm 2003 och har sedan dess kontinuerligt haft utställningar och medverkat på Mässor. 2015 startade hon Cecilia Haupt Konstbyrå där olika konstprojekt samt kurser pågår och hon är Gästlärare på Konstfack i Måleri och Teckning.

År 2000 vann hon 1a pris på Nationalmuseum under utställningen ”Ätbart” med sitt bidrag ”Sugardaddy” Göran Persson porträtterad i smågodis.

Cecilias främsta teman är ”Längtans Landskap” baserat på Prins Eugenes målning ” Molnet” och ”Minnets Landskap” där eld är det centrala och ”Längtans Landskap” transformeras till någonting otäckt men vackert. ”Dog Bless You” är ett annat tema om hundar och deras relation till människan. Sitt Plats Ligg! Det ligger en hund begraven… Färgen är det centrala i arbetsprocessen och melankoli och nostalgi är vad målningarna lockar fram.

Cecilia arbetar ur minnet och det viktigaste för henne är att målningen har ett inre ljus. ”Längtans Landskap” är en plats vi alla kan relatera till och känna igen oss i. Målningarna påminner om platser och landskap som vi passerat och längtar tillbaka till.

Välkomna!