Vi söker en chefscontroller / avdelningschef med kvalité och hjärta

Runö har nya utmanande och spännande uppdrag med många nya personer i organisationen. Vi ska utveckla vår mötes- och konferensverksamhet, utbildning- och utvecklingsverksamhet, vår fastighet. Där du kommer att vara en medspelare med ledning och anställda. Vi levererar med engagemang, kvalité och hjärta inom våra verksamhetsområden Runö Möten & Events, Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum och Runö folkhögskola. Verksamheten bedrivs av Ideella föreningen LOs folkhögskola Runö. Vi finns på en egen halvö nära Åkersberga och i lokaler i centrala Stockholm. Vi har 80 anställda. Tjänsten är placerad i Åkersberga.

Vi söker en chefscontroller/avdelningschef med kvalité och hjärta

Som chefscontroller/avdelningschef på Runö förväntas du ta ansvaret för ekonomifunktionen med personal och delta i utvecklingen av våra verksamheter i Runös ledningsgrupp. Du kommer att få möjlighet till utveckling och kunskap inom olika områden. Att utveckla avdelningens arbete tillsammans med engagerade och intresserade medarbetare och Runös verksamhet tillsammans med ledning och anställda. Du rapporterar till verksamhetschef som du arbetar nära. Du arbetar operativt med redovisning, bokslut, årsredovisning, budget, deklarationer, uppföljning av nyckeltal samt med utveckling av rapporteringsrutiner och ekonomistyrning, avtalsfrågor och upphandling. Du har personalansvar för tre anställda på ekonomiavdelningen.

Vi söker dig som har erfarenhet av verksamhet med olika verksamhetsområden och intäktskällor t.ex. bidragsfinansierad verksamhet, kommersiell verksamhet, besöksnäring och ideell föreningsverksamhet. Du ska verka för utveckling av ekonomifunktionen samt utveckla analyser av verksamheten ur ett ekonomiskt perspektiv. Arbeta både operativt i löpande verksamhet och strategiskt, ge stöd till olika funktioner. Analysera och föreslå processer utifrån förståelse och kunskap om våra verksamheter. Kunna möta och stödja våra engagerade medarbetare.

 

Kvalifikationer:

•  Högskoleexamen inom ekonomi, redovisning

•  Arbetslivserfarenhet av kvalificerat redovisningsarbete, minst 5 år.

•  Kunskaper inom redovisning och ekonomistyrning

•  Kunskaper om ekonomisystem och andra administrativa system

•  Chefserfarenhet med personalansvar.

•  Erfarenhet av planering och implementering av nya system, rutiner och processer.

 

Kompetenser:

•  Nyfiken, intresserad med ett proaktivt förhållningssätt.

•  Strukturerad, tydlig och konsekvent.

•  Skapa förtroende och vara lyhörd.

•  Kommunikation, samarbete och service

 

Tjänsten är en tillsvidareanställning på 80 procent och vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Läs gärna mer om vår verksamhet på www.runo.se. Vi förutsätter att du vill arbeta i en idéburen organisation och våra idé- och måldokument hittar du på hemsidan under rubriken ”Om oss” på vår startsida.

Värdskap, hållbarhetsfrågor och alla människors lika värde och rätt är viktiga värden för oss.

 

Fågor?

Frågor om tjänsten besvaras av verksamhetschef Robert Ekstrand 070-633 04 42, robert.ekstrand@runo.se

Facklig representant: Marie R. Latva, VISION, tel.08-555 382 72, marie.r.latva@runo.se

 

Välkommen med din ansökan till e-postadressen jobb@runo.se, senast den 6 januari 2019.
Ange ”chefscontroller ”på ärenderaden.

 

”Jag samtycker i samband med min ansökan till att Runö Möten & Events får nyttja mina personuppgifter i syfte att genomföra rekryteringsarbetet kopplat till detta rekryteringsärende i enlighet Dataskyddsförordningen (GDPR). Personuppgifter sparas i upp till 24 månader.” Läs mer om vår integritetspolicy här.