julklapp julglädje insamling

Ensam julgran söker klappar

Sprid julglädje till de som behöver den mest

Nu är det många av oss som längtar efter en stämningsfull jul och vi, tillsammans med Svenska Kyrkan i Österåker, Berga Second hand & Majblomman Österåker vill sprida julglädje till så många vi bara kan. Du kan också vara med att bidra, genom att ge ett behövande barn eller ungdom en gåva. I vår lobby finns en julgran där vi mellan den 2-16 december samlar in klappar som ska sprida glädje till jul.

Din gåva
Familjerna vi tillsammans stödjer har ofta flera barn i olika åldrar, allt från riktigt små barn till äldre tonårsbarn. De får sällan helt nya saker eller chans att köpa något de verkligen önskar sig. Vårt tips till dig är att köpa något till ett värde av omkring 200 kr, det kan vara en leksaksbil, biocheck eller kanske ett presentkort i en sportaffär, välj själv, du vet säkert vad barn i alla åldrar blir glada för.

Hur?
Lämna din inslagna klapp under vår gran och märk paketet med vilken ålder och kön den passar till. Passa samtidigt på att ta en skön paus i vardagen. Mys en stund med en kopp kaffe i vår lobby eller kika runt bland konstverk och tomtar.

När?
Mellan den 2 och 16 december 2019. Våra öppettider varierar, men måndag till torsdag 8.00-21.00 och fredagar 8.00-16.00 kan vi garantera att kaffet är varmt.

Var?
Julgranen finner du i lobbyn på Runö Möten & Events. Du hittar en vägbeskrivning här.

Vad händer sen?
Vi gör detta i samarbete med Svenska Kyrkan i Österåker, Berga Second Hand och Majblomman i Österåker. De har kontakt med ett stort antal familjer med både små och stora barn som behöver stöd inför julen. Strax innan jul kommer familjerna i vårt närområde få en påse med mat och klappar till sina barn, ett inslag som gör stor skillnad och skänker julglädje till de som behöver den mest.

Berga Second Hand
Har du fina, begagnade leksaker du gärna skänker vidare? Lämna dem oinslagna till Berga Second Hand så kommer även dem att glädja barn i jul.

Tack för att du hjälper oss att hjälpa!