Fotoutställning

Ulrica Zwenger visar sin fotokonst i vårt café 20 februari – 31 mars 2017

Ulrica är utbildad på GFU och byggde på med sista terminen på Kulturamas utbildning inom studio- och ljussättning. Utöver det studerade hon dokumentärt fotografi på Biskop Arnö. Ulrica har arbetat som frilansfotograf i 20 år, med uppdrag för tidningar, porträttfotograferingar, bokförlag, organisationer etc.

Den konstnärliga delen av fotograferandet kännetecknas av en hudlös närhet och respekt till människorna. Ulrica finner det vackra och sköra i vardagen. Stadsmiljöerna är dova i färgskalan med en magi som är trolsk som skogen.

”Mitt plåtande kommer ur ett spänningsfält mellan kontraster. Mörkt, ljust, fint, fult, ensamhet, samhörighet. Ofta finns det en känsla av melankoli och en undran om något har hänt eller kommer att hända”

Utställningen på Runö visar bilder från Björns Trädgård, på Södermalm i Stockholm. En samtida plats där alla korsar varandras väg. I hårt utanförskap men också de som lever priviligierat. Barnen i parken, lattefolket på restaurangen, muslimer på väg till moskén, de hemlösa och papperslösa som på lördagar får kaffe och mackor av volontärer.

Välkommen på vernissage tisdagen den 21 februari kl 15.00.