KRAV safehotels flagga

Fem snabba för mer hållbara möten

Här kommer några enkla tips till dig som vill göra nytta för miljön och människan

Du funderar säkert, precis som så många andra, hur du kan minska ditt klimatavtryck. Här får du några förslag på hur du kan vara med att bidra till en mer hållbar framtid när du bokar företagets möten.

• Välj en mötesplats som gör bra miljöval. Är det en Svanen-märkt anläggning? Stämmer deras miljöpolicy med er? Framgår det om deras leverantörer gör smarta miljöval?

• Res gemensamt till mötet. På tåget eller bussen kan ni dessutom nyttja tiden till att lära känna varandra, starta upp dagens arbete eller varför inte börja med en rolig frågesport?

• Lägg in ett miljöpass i agendan. Bryt av med ett kreativt inslag där deltagarna får arbeta med företagets miljösatsningar. Känslan av att vara med och påverka kommer smitta av sig och leda till förändringar i stort och smått.

• Ät vegetariskt under hela mötet. Ni blir säkert förvånade över hur bra det blir och hur bra alla kommer må. Kanske kan kocken hålla i en matlagningsaktivitet där ni lär laga god vegetarisk kost.

• Välj en aktivitet med eftertanke. Morgonyoga, skogsbada eller kanske kan en cykelaktivitet som kan locka till större användande av cyklar. Eller vill ni lära er mer om havet? En fisketur med kunnig guide är både roligt och intressant.

 

Ingen kan som bekant göra allt, men alla kan faktiskt göra något. Tillsammans kan vi förändra framtiden!

 

Runö Möten & Events Miljö- och CSR arbete

Vi ser det som vår skyldighet att hela tiden fundera på de val vi gör. Att välja den bästa lösningen vi har möjlighet till ser vi som en självklarhet för att nå ett mer hållbart samhälle. Den senaste tiden har det resulterat i:

• Vi använder numera biodiesel, gjord på rapsolja, och bergvärme till vår uppvärmning. Elen kommer från Svensk vattenkraft och vår egna solcellspark på hela 414 paneler.

• Vi har KRAV-Certifierat vår restaurang och använder ofta och gärna Fairtradeprodukter och närproducerade varor. Här kan ni läsa om vårt kaffe och våra speciella diskmedelstabletter. 

• I restaurangens fettavskiljare har många härliga bakterier flyttat in. De gör ett fantastiskt arbete med att bryta ner fettet kontinuerligt. Det betyder att tankarna bara behöver tömmas ett fåtal gånger per år och transporterna hit blir många färre.

• Som Svanen-märkt anläggning höjs miljökraven ständigt och det betyder att vårt miljöarbete aldrig får stå stilla. Vid inköp av kemikalier, förbrukningsmaterial och andra produkter säkerställer vi alltid att de har en godkänd miljömärkning.

• Runö Möten & Events har FN:s globala mål som grund för vårt arbete att nå en hållbar utveckling. I målen hittar du även punkter som hälsa och välbefinnande, god utbildning för alla, anständiga arbetsvillkor och mycket mer. Viktiga mål som ligger oss mycket varmt om hjärtat.

 

Läs mer om våra satsningar:

Solcellsanläggningen
KRAV-certifierad restaurang
Uppvärmning & Biodiesel
Vattenkraft
Guldnivån hos IACC
Bioteria & bakterierna i fettavskiljaren