Hänt i Österåker

Nyheter i kommunen

Lyckliga över vårt läge gläds vi åt att Österåkers kommun satsar mer och mer på besöksnäringen och ungdomarna i vår kommun. Vi på Runö Möten & Events har alltid varit stolta över internationella grupper som spenderat tid hos oss, när de upptäcker vår vackra skärgård och natur. Vi ser hur bra det är för alla grupper att träffas på en plats där ingenting stör, där deras tankar får fart tillsammans, berättar Camilla Bäckström, platschef på hotell och konferensanläggningen Runö Möten & Events.

Nu ser vi fram emot att Multiarenan som byggs bara ett par km från oss kommer locka både nationella och internationella tävlingar och andra arrangemang till vår region. Och framför allt – det blir fler ungdomar omkring oss som kan utöva sina älskade sporter. För finns det något viktigare, än barn välmående barn? frågar Camilla. Det ska vara människor över lag, som träffas och utvecklas då, säger Camilla med ett skratt.

Multiarenan har plats för flera olika idrotter som innebandy, basket, friidrott och bordtennis. Det betyder att från hösten 2022 finns stora möjligheter för föreningar att bjuda in till cuper och tävlingar som gynnar och utvecklar sporten. Detta tillsammans med att flera aktörer i Södra Roslagen arbetar för att visa upp vår vackra kommun hoppas vi kunna lyfta Österåker som destination inom besöksnäringen.

SNABBFAKTA Runö Möten & Events

220 hotellrum belägna i nio olika hus
30 konferenslokaler i varierande storlekar
1 eventlokal på 800 kvm
Stora ytor både ute och inne för aktiviteter och grupparbeten
Pool, Gym & Bastu
Flera restaurangmiljöer och ett KRAV-certifierat kök
Fri parkering
Närhet till Arlanda och Stockholm city bara ett stenkast från, golfbanor, Multiarena och Näsuddens naturreservat och Stockholms norra skärgård