Förrätt KRAV Runö Kök

KRAV-märkt

Välkommen till en KRAV-certifierad restaurang

Restaurang och caféverksamheten på Runö Möten & Events serverar så många KRAV-märkta varor att vi numera är en KRAV-certifierad restaurang. Flaggan är hissad och vi är så stolta och glada att vårt viktiga hållbarhetsarbete går framåt.

Att vi, som en av få konferensanläggningar, har det fina certifikatet betyder inte bara att ni serveras bra säsongsanpassad mat här, utan att vi även slår ett slag för hela ekosystemet. Vi bidrar gemensamt till att man behandlar djur med värdighet, slipper bekämpningsmedel som bidrar till utrotningen av många djurarter och mycket mer. All personal har genomgått en KRAV-utbildning och vi älskar att dagligen utmana oss själva att bli ännu bättre.

Miljöarbete

Varje år förbättrar vi miljöarbetet i både stort som smått. Det handlar om allt från att plocka bort sugrören av plast till att vi installerat nya värmepumpar. Som Svanen-märkt anläggning arbetar vi ständigt med att minska klimatbelastningen vad gäller energi, vatten, städkemikalier, matråvaror och avfall. Här kan du läsa mer om vår solcellsanläggning.

Leverantörer valda med omsorg

Våra samarbetspartners väljer vi med stor omsorg och kan bland annat stoltsera med att den el vi behöver köpa kommer från ursprungsmärkt vattenkraft. Via ett bolag som även engagerar sig i våra vattendrag. Ett annat företag har startat ett socialt initiativ som främjar handikappidrotten och varje persons rätt till ett fullvärdigt och givande liv.

Våra egenproducerade varor

Vill du köpa en gåva med dig hem eller kanske bara njuta mer av det du bjudits på hos oss? Köket erbjuder flera välsmakande varor, skapade av kärlek och fina råvaror. I receptionen finner du alltid något ”Härgjort”, det kan vara praliner, granola, marmelad eller hudvårdsprodukter. Mer lokalproducerat än då kan det knappast bli.

 

Välkommen till Runö Möten & Events – en plats där varje litet möte eller spektakulärt event arrangeras med omtanke och engagemang för dig som gäst och vår natur.