Mötesskolan

För att få ut det absolut bästa av ditt möte hos oss är det bra om du tänker lite extra på några saker. Ta gärna del av våra mötestips som kommer från vår samarbetspartner Tankefabriken.

Bakom varje framgångsrikt möte ligger gedigna förberedelser

1. Syftet!

Identifiera varför ni träffas – egentligen – och vad ni vill att hela eventet skall resultera i. Skall ni fira, vässa eller lansera? Med syftet klart är det lättare att sätta den mentala kompassriktningen. Syftet är hela mötet i tydlig genomskärning.

2. Innehåll!

Vad är det som faktiskt skall sägas och kommuniceras – både verbalt, i text och i bild. Vilka känslor skall väckas? Skala bort och renodla. Mer bilder och passion – mindre diagram och information. Välj några tydliga budskap. Eventet är en story som skall berättas med inlevelse.

3. Interaktivitet!

Vare sig man jobbar med appar, knappar eller kluriga lappar så mår deltagarnas hjärnor bra av att medverka i själva budskapet. Interaktion skapar kommunikation – och fäster alltid bättre i minnet. Delaktighet är mötets A och O.

4. Dramaturgi!

Varje möte är en världspremiär – och samtidigt sista föreställningen! En genomtänkt röd tråd som håller intresset uppe, deltagarna på tårna och hjärnorna glada är viktigt när man bara har ett unikt tillfälle – att både vara pedagogisk och inspirerande.

5. Körschema!

För att få ett väloljat arrangemang så krävs en god struktur baserad på dramaturgin. Ett körschema med tydliga start- och stopptider. Översiktligt för deltagarna – detaljerat för projektgruppen. Skapar ordning och tankereda. Sedan gäller det att följa det också.

6. Variation!

Kom ihåg att deltagaren är en biologisk organism. Som oss alla. Vi behöver variera tillstånden och ge både kropp och själ fysisk och mental rörelse. Överraska hjärnan med humor och musik – och stimulera kroppen med enkel rörelse och förflyttningar. Kanske en walk´n talk?

7. Moderator!

Att ha en navigatör genom agendan som skapar energi i lokalen, intervjuar ledningen på scenen och håller tiderna är ett viktigt verktyg för att gå i land med uppgiften att skapa ett möte som känns genomarbetat och kristallklart. Moderatorn summerar och kalibrerar. Och inspirerar. Omfamnar budskapet och skapar trygghet.

Vi finns här för dig!

Vi och Tankefabriken finns här för dig som guider genom mötesplaneringen. Vi är ditt bollplank och vägleder dig så mycket du känner att du behöver. Tankefabriken kan erbjuda allt från ett par timmars mötesrådgivning till ett fullskaligt moderatorskap. Allt för att ditt möte ska nå sin intention. Talarna, bildspråket, budskapet och programflödet under dagen. Det krävs noggranna förberedelser för att skapa minnesvärda möten – möten som känns.