Business Österåker 2016

Näringslivsmässa i Runöhallen

Årets upplaga av Business Österåker blev minst lika uppskattad som sina tre föregångare. Dagen inleddes med ett frukostseminarium som hölls av Günter Mårder, VD på Företagarna. Temat på föreläsningen var hur digitaliseringen påverkar ditt företag. Han berörde ämnen som annonsering och hur viktigt det är att lära känna sina kunder och deras behov. Det blev många insikter och bra tips som företagarna i kommunen fick med sig. Günter avslutade med att betona hur viktigt det personliga mötet är och med de orden intog utställarna mässhallen.

I Runöhallen visade närmare 100 utställare upp sina företag och snökaoset till trots fylldes mässgolvet av nyfikna besökare. Utställarna sålde tjänster, handdukar, reflexer och smycken. Besökarna ventilerade sina bank- och försäkringsärenden, hittade nya fritidsintressen och affärspartners. Montrarna fylldes till bredden av vackra blommor, skönhetsprodukter och hemgjorda praliner.

Precis som tidigare år korades en vinnare av bästa monter och i år gick priset till Åkersberga Tennisklubb. Deras monter visade på väldigt liten yta stor kreativitet. Bland annat visades matchen mellan Björn Borg och John McEnroe i Wimbledonfinalen 1980.

Dagen avslutades med en festmiddag där Popskolan satte guldkant med hjälp av ett smakprov av showen ”Det Svenska Musikundret”. Showen som är en hyllning till våra duktiga Svenska låtskrivare och producenter skapades i somras av 22 fantastiska elever från Popskolan.

Bilder från dagen och en lista på utställande företag hittar du här.

Business Österåker är mässan där små som stora företag träffas under en dag för att lära känna varandra, mingla och framför allt skapa nya kontakter för framtida affärer. Arrangörer av mässan är Österåkers Kommun, Runö Möten & Events, Företagarna Täby-Österåker, lokaltidningen Kanalen Åkersberga och Popskolan. Efter en lyckad mässdag hoppas vi att alla företag fått ut något nytt av dagen och att traditionen fortsätter även nästa år.