Konstutställningar våren 2018

Vid ditt besök på Runö visar vi gärna upp vår fantastiska konstskatt. Här finns över 700 konstverk i form av skulpturer, målningar, väggboningar, mosaik och reliefer. De finns utspridda över hela vår anläggning och bara väntar på att bli betraktade av just dig.  Glöm inte att boka in en privat visning när du planerar ditt möte med oss.

Vårens gästande konstnärer är:

 

Runös Vintersalong

15 januari – 23 februari

Vernissage måndag 15 januari kl. 18.30

Runös konstprojekt inleder 2018. Vintersalongen är en jurybedömd utställning som riktar sig till medlemmar i LO-förbunden och Runös Folkhögskola. Juryn består av personer anknutna till Runö som har olika erfarenhet och intresse av konstnärlig verksamhet. Under årets upplaga av Runös Vintersalong visar vi verk av 31 konstnärer och runt 55 verk i olika tekniker så som; olja, akryl, akvarell, foto, installation, virkning och väv.

 

Johan A Wattberg

26 februari – 28 mars

Vernissage tisdag 27 februari kl 15.00

Johan A Wattberg är född i Stockholm 1978. Han är en autodidakt konstnär och har sitt ursprung i graffitikonsten i början på 1990-talet. Han är målare, grafisk formgivare och skulptör.  Genom åren har han utvecklat en unik stil präglad av hans syn på omvärlden.

 

Helena Trovaj

3 april – 9 maj

Vernissage tisdag 10 april kl. 15.00

Helena Trovaj bor i Stockholm, där hon är verksam som konstnär och kursledare i akvarellmåleri. Helena har alltid fascinerats av akvarellens oförutsägbara kraft och nyckfullhet. Från att så rent och propert som möjligt återge landskapet precis som det är, har hon gått mer och mer åt att skapa sina egna tolkningar.

 

Jonas Roos

14 maj – 20 juni

Vernissage tisdag 15 maj kl. 15.00

Jonas Roos är född 1982, han bor och är verksam i Stockholm. Jonas examinerades på Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2016. Hans konst är ett förhållningssätt till livet, han kallar det levnadskonst. Gränsdragningen mellan livet och konsten har utvecklats till en exponering av mönster och relationer genom matrealisering.