Konstutställningar hösten 2018

Vid ditt besök på Runö visar vi gärna upp vår fantastiska konstskatt. Här finns över 700 konstverk i form av skulpturer, målningar, väggboningar, mosaik och reliefer. De finns utspridda över hela vår anläggning och bara väntar på att bli betraktade av just dig.  Glöm inte att boka in en privat visning när du planerar ditt möte med oss.

Höstens gästande konstnärer är:

 

Maria Luostarinen

13 augusti – 21 september

Vernissage tisdag 4 september kl. 15.00

Maria Luostarinen är född 1959, hon bor och är verksam i Stockholm. Maria är utbildad på Konstakademin i Krakow samt på Konstfack i Stockholm. Marias konstnärskap inspireras av mystik, mytologier, drömmar och sagovärldar. Genom sitt arbete utforskar hon historier såväl synliga som dolda världar bortom vår syn.

 

Erik Sigerud

24 september – 2 november

Vernissage tisdag 25 september kl. 15.00

Erik Sigerud är född i Borlänge 1977. År 2004 gick han ut med en Master från Paris konsthögskola. Sigerud målar främst. Målningarna föreställer en blandning av olikartade bildelement. Ofta syns rum, människor, linjer och abstrakta former. Temat för verken är sociala sammanhang, maktkamp och verklighetstolkningar.

Erik Sigerud leker med relationen mellan illusionen av djup och målningens yta. Målningarna bearbetar en spänning mellan det privata och det gemensamma. Denna spänning handlar om politiska krafter, tolkningsföreträden och fiktioner.

Sigeruds målningar handlar dels om hur måleriprocessen kan bli ett undersökande av tillvaron. I sitt arbete testar Sigerud språkliga och fysiska gränser mellan människor. Dels handlar målningarna om sig själva i relation till mediaflöden, rumsliga sammanhang och en betraktare.

 

Caroline Jensen

5 november – 14 december

Vernissage 6 november kl. 15.00

”Projekt i process” Caroline Jensen, fotograf, f 1960, bor och verksam i Stockholm. Har under året släppt fotoboken Room for Therapy. Hennes verk har ställts ut på Fotografiskas Höstsalong och Liljevalchs Vårsalong.

På Runö visas Projekt i process, som är ett samarbetsprojekt med Karl Berg. Konsten är ett möte mellan fotografi och måleri inspirerat av graffitikonst, som delvis kommer att handla om den nedlagda stationen Karlberg.