Konstutställningar våren 2020

Vid ditt besök på Runö visar vi gärna upp vår fantastiska konstskatt. Här finns över 700 konstverk i form av skulpturer, målningar, väggboningar, mosaik och reliefer. De finns utspridda över hela vår anläggning och bara väntar på att bli betraktade av just dig.  Glöm inte att boka in en privat visning när du planerar ditt möte med oss.

Vårens gästande konstnärer är:

 

Runös Vintersalong

13 januari – 21 februari

Vernissage måndag 13 januari kl. 18.30

Runös konstprojekt inleder 2020. Vintersalongen är en jurybedömd utställning som riktar sig till medlemmar i LO- förbunden och Runös Folkhögskola. Juryn består av personer anknutna till Runö som har olika erfarenhet och intresse av konstnärlig verksamhet.

2020 års upplaga av Runös Vintersalong visar vi verk av 24 konstnärer och 25 verk i olika tekniker så som; olja, akryl, akvarell, foto, installation, brodyr, tovning, digitalt tryck och keramik.

 

Matilda Lehvonen

24 februari – 27 mars

Vernissage tisdag 25 februari kl. 15.00

Matilda Lehvonen, född i Stockholm 1970, målar i akryl eller olja. Med hjälp av penslar, palettknivar, svampar och trasor skapas verk på duk eller pannå av gärna större format. Att ständigt variera sig och utmana, eller möta, sig själv och sin publik tog Matilda med sig på sin fortsatta, fria konstnärliga resa efter några år som illustratör inom reklambranschen då kundens behov och vision styrde skapandeprocessen. Idag är Matilda bilder alltid hennes egna, hämtade från egna inspirationskällor och målade efter egna sinnesstämningar. Bilder som nu istället betraktaren gärna får göra till sina.

Sedan 2011 finns Matilda Lehvonen med i standardreferensverket ”Svenska Konstnärer”, en biografi över konstnärer från medeltid till nutid. Matilda är verksam både i Stockholm och periodvis i den egna studion i Nice.

 

Anne-Lie Larsson Ljung

Framflyttat till våren 2021 

Lyssna på Anne-Lie som berättar om sin konst

Anne-Lie Larsson Ljung är född 1957 i Örebro och utbildad på Konstfack och Kungliga konsthögskolan i Stockholm. Anneli ser bilden som en scen, gör studier, noteringar av verkligheten och dess ljus, som sen blir symboliska skildringar av en jord i förvandling, ständigt i rörelse. Materialet är viktigt och hon rör sitt fritt mellan teckning, grafik och måleri.

 

Daniel Luther

Framflyttat till våren 2021 

Daniel f.1967. Verksam som konstnär och kursledare i Stockholm. Han arbetar med akvarellmålning och kolteckning med tema som vatten, landskap, fåglar och djur. Motiven är oftast av stillsam karaktär och har ibland en poetisk karaktär. Daniel är utbildad på Palettens konstskola och Forsbergs bild och form skola i Stockholm. Akvarellen blev hans kall sedan 7 år tillbaka, samt ett beslut att måla varje dag. Daniel håller akvarellkurser i Stockholm, Mariestad och Norge.