Miljöarbete för en grönare framtid

På Runö arbetar vi aktivt med miljöfrågor. Det handlar om allt från inköp och avfallshantering till användning av förnybar el från vår egen solcellsanläggning. Personalen utbildas av Svanen, restaurangen är KRAV-certifierad och måltiderna tillagas i så stor utsträckning som möjligt av närproducerade och ekologiska råvaror.

Svanenmärkningen – grunden i vårt miljöarbete

Runös Svanenmärkning innebär att vi håller en genomgående låg energiförbrukning när det gäller driften av konferensanläggningen. Vi minskar ständigt vår förbrukning av såväl vatten som kemikalier. Alla inköp är miljöanpassade och genomtänkt avfallssortering är en viktig del av miljöarbetet på Runö.

Svanen är en av världens ledande miljömärkningar och kraven från Svanen höjs successivt. Något som också innebär att vi på Runö aldrig kan stå stilla i vårt miljöarbete.

Här kan du läsa mer om vad det innebär för en konferensanläggning att vara Svanenmärkt.

Vill du läsa mer om vårt miljöarbete och vår solcellsanläggning? Klicka vidare i menyn till vänster.

Nyheter från vårt miljöarbete

Här på Runö Möten & Events är hållbarhetsfrågan alltid prioriterad. Den ligger till grund för medvetna val, arbetssätt och strategier. Exempel på det är disktabletterna som inte har något emballage och Kranmärkningen.

Att vi är Kranmärkta innebär att vattnet vi serverar tappas och filtreras till allra bästa kvalité direkt från kranen.

Vi väljer också leverantörer som gör hållbara val. Elen som köps in är 100 % ursprungsmärkt vattenkraft och kaffet vi serverar våra gäster hjälper både Afrikas elefanter och kvinnliga kaffeodlare.

De mjuka fina entrémattorna i våra hus är miljömattor av det unika materialet Econyl®, skapat av fiber från återvunna fisknät. Materialets funktion är så överlägsen att man kan spara hela 50 % av utsläppen i hanteringen.