KRAV safehotels flagga

Så här begränsar vi smittspridning

Går du i tankar om hur vi förändrat vårt sätt att arbeta sedan coronapandemin startade. Här kan du läsa om vilka åtgärder vi på Runö Möten & Events gör för att begränsa smittspridning av Covid -19.

Vi följer kontinuerligt riktlinjerna från Världshälsoorganisationen WHO och Folkhälsomyndighetens uppdaterade nyheter och rekommendationer.

• Utökade förstärkta städrutiner för konferenslokaler, serveringslokaler, hotellrum, pool & gym samt personalutrymmen. Vid rengöring av kontaktytor (även nyckelkort) används ytdesinfektion.

• Handsprit finns utplacerad på publika platser.

• Tillsammans med kund förbereder vi noga för mottagande och genomförande av varje konferensgrupp.

• Vi säkerställer att det inte förekommer trängsel eller långa köer i verksamhetens lokaler eller i anslutning till dessa. Det innebär till exempel att vi styr incheck samt mat- och fikatider tillsammans med kund.

• Konferenslokaler möbleras utifrån kundens önskemål, med möjlighet till ökat avstånd mellan deltagarna.

• All köks- och ordinarie restaurangpersonal har dokumenterad utbildning i livsmedelshantering, hygien och HACCP.

• Vi möblerar glest i matsalar. Besökare får endast äta och dricka sittandes vid ett bord eller ta med maten för avhämtning. Stående servering vid barer är inte tillåtet.

Vid tallriksservering: köks- och serveringspersonal följer strikta hygienkrav för säker hantering vid uppläggning och servering.

Vid bufféservering: köks- och serveringspersonal följer strikta hygienkrav för säker hantering vid uppläggning. Handsprit finns vid bufféerna och serveringsbestick byts ut frekvent. Viss portionsförpackning förekommer.

Möjlighet till takeaway, ex. frukostpåse, kan erbjudas i samråd med kund/beställare.

• Vi håller en strikt policy och rutiner för vår personal rörande ev. sjukdomssymptom, resande och hygien.

• Personalen påminner gäster om att hålla avstånd vid välkomstsamtal men också vid behov under vistelsen.