fetaostknyten

Smördegsknyten med spenat & fetaost

Får det lov att vara lite inspiration till sommarbuffén? Prova spenat & fetaost i ett smördegsknyte med picklad rödlök till picknicken eller släktträffen.

Ingredienser

Spenat, sköljd, plockad och blancherad
Fetaost, tärnad
Gul lök, tärnad
Blandad svamp i bitar
Rödlök, i båtar
Smördeg
Ägg
Vinäger, salt, peppar, socker

Gör så här

• Sätt ugnen på 200 grader
• Blanda spenat, hälften av löken & fetaost och rulla in i smördeg
• Lägg på bakplåtspapper, pensla med ägg och snitta degen så att fyllningen syns
• Baka av till gyllene
• Koka upp 1 del vatten, 1 del vinäger, 1 del socker och tillsätt rödlöken
• Dra åt sidan och låt vila
• Stek svampen med resterande lök, salt och peppar till fin färg
• Montera på tallrik

Lycka till!