Kreativ matlagning i vår matstudio

Sommarens bästa sparris

Missa inte den här delikata sparris-rätten till sommarens middagar.

Rökt sparris med parmesan- & tryffelmajjo

Ingredienser, till 4-6 personer

500 g grön sparris
olivolja
flingsalt & svartpeppar

Parmesan- och tryffelmajjo
3 dl majonnäs
1 dl riven parmesan
1 msk pressad citron
Valfri mängd tryffelolja
Några droppar tabasco (eller annan hot sauce)
salt & peppar

Gör så här
1. Blanda alla ingredienser till majonnäsen och smaka upp med salt & peppar.
2. Blötlägg rökflis.
3. Tänd grillen på indirekt värme (kol eller briketter på sidan).
4. Lägg rökflis på briketterna.
5. Ansa sparrisen och smaksätt med olja, salt & peppar.
6. Lägg därefter sparrisen antingen på gallret eller i ugnsfast form (i metall).
7. Sätt på locket på grillen & rök i ca 10-15 min.

Servera direkt med majonnäsen.
Smaklig måltid!