Kravflaggan hissad

Stolta & certifierade

Vi håller KRAV-flaggan hissad

Runö Möten & Events restaurang serverar så många KRAV-märkta varor att vi erhållit den fina certifieringen KRAV-märkt. En viktig och självklar del i vårt hållbarhetsarbete.

Certifikatet betyder inte bara att ni serveras bra säsongsanpassad mat här, utan att vi även slår ett slag för hela ekosystemet. Vi bidrar gemensamt till att man behandlar djur med värdighet, slipper bekämpningsmedel som bidrar till utrotningen av många djurarter och mycket mer. Personalen har genomgått en KRAV-utbildning och vi älskar att dagligen utmana oss själva att bli ännu bättre.

Miljöarbete

Hotell och konferensanläggningen är Svanenmärkt vilket betyder att vi ständigt arbetar med att minska klimatbelastningen vad gäller energi, vatten, städkemikalier, matråvaror och köksavfall. Det handlar om allt från att byta ut glödlampor till ett helt nytt sätt att rena vårt avfall. För att påverka våra kollegor i branschen valde vi att göra en film om vår fettavskiljare – vill du lära dig mer, titta på filmen via länken.

Leverantörer valda med omsorg

Vi väljer samarbetspartners med stor omsorg och kan bland annat stoltsera med att den el vi behöver köpa kommer från ursprungsmärkt vattenkraft. Via ett bolag som även engagerar sig i våra vattendrag. Ett annat företag har startat ett socialt initiativ som främjar handikappidrotten och varje persons rätt till ett fullvärdigt och givande liv.

Det här kan du göra

Välj KRAV-märkt så ofta du kan. På så vis får vi renare mat, renare vatten, mindre klimatpåverkan och en mer biologisk mångfald. Helt enkelt en mer hållbar matproduktion – för planetens och för människors skull.

Välkommen till Runö Möten & Events – en plats där varje litet möte eller spektakulärt event arrangeras med omtanke och engagemang för varje gäst och vår natur.