Aktuell konstutställning

Stefania Sir
15 augusti – 22 september 2017

Vernissage tisdagen den 22 augusti klockan 15.00.

Stefania Sir är född 1979 i Oradea, Rumänien. Efter gedigna konstutbildningar i hemstaden flyttade hon till Sverige som 20 åring. Stefania har utvecklat ett universellt bildspråk som är både grafisk och skulptural i en transcendent värld av arkitektoniska element, triviala vardagsföremål blandade med okända ansikten.

Från början arbetade hon mestadels med skulptur och keramik, sedan gick hon över mer och mer till måleriet. Hon har deltagit i 70‐tal samlingsutställningar runtom i världen såsom i Sverige.

Vid sidan av sitt konstnärskap har hon arbetat som konstkursledare inom keramik, skulptur, och måleri på ABF i Norra Stockholm, Väsby Konstskola, Edsvikentatio Konstskola, Långholmens folkhögskola samt arbetat som
utställningstekniker, museiguide och museipedagog på bl.a. Väsby Konsthall, Edsvik Konsthall och Fotografiska museet i Stockholm. Bland andra projekt arbetar hon med sitt eget företag som konstcoach, konstresearrangör och tar mindre arkitektuppdrag (det senare utbildar hon sig just nu på KTH Arkitektur).

Utställningen ”Tell me there’s a heaven”

tillägnar hon dem nära själar hon har förlorat alldeles för tidigt, som lämnat ett stort tomrum efter sig. Alla bilder ni ser på utställningen är tillverkade enbart för denna utställning.

…”Tell me there’s a heaven
Tell me that it’s true
Tell me there’s a reason
Why I’m seeing what I do
Tell me there’s a heaven
Where all those people go
Tell me they’re all happy now
Papa tell me that it’s so.
So do I tell her that it’s true
That there’s a place for me and you
Where hungry children smile and say
We wouldn’t have no other way
That every painful crack of bones
Is a step along the way
Every wrong done is a game plan
To that great and joyful day….”
Chris Rea