Boken på arbetsplatsen

21-22 mars 2018

– Läsandet bär demokratin

Brinner du för litteratur och läsande? Har du ett arbetsplatsbibliotek på din arbetsplats? Eller skulle du vilja starta ett? Då är Boken på arbetsplatsen något för dig.

Intresset för litteratur, och viljan att sprida den, förenar oss som kommer till Boken på arbetsplatsen. Vi delar erfarenheter och ger varandra tips och idéer på hur man kan arbeta med böcker på arbetsplatser. Vi arbetar med böcker i olika format – den tryckta boken, den upplästa ljudboken, den nedladdningsbara e-boken, den lättlästa boken. Allt som gör det möjligt att sprida berättelser från en människa till en annan!

Vi vet att läsandet i vårt land är segregerat. Över- och medelklassen läser mer än arbetarklassen. Inom de olika klasserna läser kvinnor mer än män. För oss är det viktigt att arbeta för att utjämna skillnaderna, så att fler får tillgång till berättelser.

Runt om i hela vårt avlånga land arbetar fackliga läsfrämjare med att driva arbetsplatsbibliotek. Det kan vara allt från några hyllplan på en mindre arbetsplats till ett helt rum som arbetsgivaren ställer till förfogande. Oavsett vilket är det en av de genaste och snabbaste vägarna för att nå nya läsare. Det du gör är viktigt!

Läs mer och anmäl dig här