Konstutställning på Runö

Marja-Leena Sillanpää

STÄLLER UT I VÅRT CAFÉ 4 APRIL – 12 MAJ

 

Vernissage, tisdag 4 april kl. 15.00

 

”NÅGOT RÖR SIG GENOM TIDEN OCH KOMMER TILLBAKA”

Marja-leena Sillanpää, med titlarna Konstnär, Författare, Clairvoyant och Dödgrävare, föddes i Björneborg, bor och verkar i Stockholm, fick Masterexamen från Kungliga Konsthögskolan i Stockholm 2004. Förutom visuella arbeten såsom teckning, måleri, skulptur och installationer är Sillanpää verksam inom experimentell elektronmusik och litteratur. Med anledning av musiken och sitt skrivande, startade hon sitt förlag Satumaa-Kustantmo 2007.

Något som rör sig och kommer tillbaka är en utställning med flera återkommande teman som i slutändan har kopplingar till döden. Det handlar som alltid i Sillanpääs arbeten om var vi befinner oss, vart vi kommer ifrån och vart vi ska, det vill säga ”om vi lägger en hög med lakan på marken, ser vi inte marken precis under högen, men vi vet att marken existerar” eller ”om vi målar vita lakan med svart färg, är det i grunden fortfarande vita lakan som vi ser”. Tankarna om att kommunikationen fortsätter och att verkligheten har flera bottnar, handlar således om en närvaro av det frånvarande, om det vi inte alltid ser med blotta ögat, men som trots allt fortfarande finns.

Till utställningen på Runö visas både nya och äldre arbeten som för första gången ställs samman. Till exempel tre större målningar som handlar om tre systrar i skuggan av ett liv, ett större antal teckningar på porträtt av bortgångna författare och svarta fanor som har kopplingar till en sorg som kan binda levande och döda samman.

Marja-leena Sillanpää har under de senaste åren erhållit flertalet utmärkelser såsom Ragnar von Holten minnesstipendium och Sven Harrys konststipendium, samt flitigt haft separatutställningar exempelvis, Norrtälje Konsthall, Örebro konsthall, Sandgrund Lars Lerin Konsthall och Konstakademin i Stockholm.

För mer information: www.marjaleenasillanpaa.se