Praktisk information

KURSADMINISTRATION

Du når oss på kursadministrationen lättast under dessa tider:

Mån – tors 08.00 – 16.30

Fredagar 08.00 – 15.00

Lunchstängt 12.00-12.30
varje dag

Telefon 08-555 382 00

Till dig som anmält dig till en kurs inom LOs kunskapssystem via ditt fackförbund

Om du blivit antagen till kursen får du ca 6-8 veckor före kursstart en kallelse e-postad till dig, här skall du bekräfta ditt deltagande. Du gör detta i ett formulär som finns i kallelsen. Du får ingen ytterligare bekräftelse när du bekräftat ditt deltagande.

Du får ingen ytterligare bekräftelse att du kommit med på kursen.

Din resa hit

Är det en internatkurs bokar vi din resa till kursen. Resan bokas alltid i första hand med tåg men i vissa fall blir flyg aktuellt.  Resehandlingarna skickas till den mailadress du angett på resebeställningen. Tågbiljett kommer som SMS ca 24 timmar före avresa.

Den abonnerade bussen avgår från Cityterminalen kl 10:15 på kursstartsdagen. På Centralstationen är det tydligt skyltat till Bussterminal/ Cityterminalen. På avgångstavlorna i Bussterminalen kan du se vilken gate bussen till Runö avgår ifrån, informationen kommer upp ca 10-15 minuter före avgång.

Vid flygresa ordnar du själv din flygbussbiljett mellan flygplatsen och Stockholms Centralstation/ Bussterminal tur och retur. Anslutningsresor på hemorten till/från flygplats ordnar du själv. Du ersätts sedan mot kvitto under kursen för både flygbuss och anslutningsresor. Observera! Vi ersätter enbart flygbussbiljett, EJ Arlanda Express.

Vid hemresan avgår bussen kl 15:00 från Runö.

Återbud

När du blivit antagen till utbildningen är det ett viktigt åtagande som både du och ditt förbund gjort. Förbundet och du själv har valt att satsa både tid och pengar i den personliga utveckling som facklig utbildning ger. Vet du redan när du får kallelsen, att du inte kan delta helt och fullt i utbildningen, är det ofta bättre att avstå. Tänk på att ett återbud kan ge möjlighet för någon annan att delta. Därför är det väldigt viktigt att du omgående avbokar din plats till kursadministrationen på Runö, kontaktuppgifter ser du i kallelsebrevet. Du ska även anmäla återbud till ditt förbund. Återbud efter angivet datum innebär att ditt förbund eller din avdelning kan få betala en avbokningsavgift. Hör du inte av dig alls innebär det att ditt förbund/avdelning får betala hela kursavgiften, detta gäller även de kurser där förbundet normalt inte betalar kursavgift t.ex Insikter.

Om du blir sjuk

Om du blir sjuk under kurstiden, ska du avbryta studieledigheten och ”återgå i tjänst”. Din arbetsgivare ska betala sjuklön och det är därför mycket viktigt att du alltid sjukanmäler dig till din arbetsgivare.

Din ersättning

Är du skyddsombud och går en vidareutbildning inom området arbetsmiljö är det arbetsgivaren som står för förlorad arbetsförtjänst. Är du inte skyddsombud ersätts du antingen enligt förtroendemannalagen, då har du lön från din arbetsgivare under kurstiden, eller också med skattepliktigt utbildningsarvode från ditt förbund. Vid utbildningsarvode för du ersättning för antalet kursdagar, vilket innebär att eventuellt förlorad arbetsförtjänst för ytterligare dag (resdag) ska styrkas med intyg från din arbetsgivare. Kontakta ditt förbund för att få veta vad som gäller för dig och aktuell kurs.

Frånvaro

Om du måste avvika från de kurstider som angetts behöver du ha med ett intyg från ditt förbund eller förbundsavdelning som godkänner din frånvaro. Om du deltar på kursen enligt förtroendemannalagen behöver du ett intyg från din arbetsgivare.

Särskilda behov – hjälpmedel

Glöm inte att meddela oss om du har särskilda behov av något slag så att vi kan ge dig största möjliga stöd, t ex har vi hjälpmedel för dig med läs- och skrivsvårigheter (dyslexi) och hörselslinga.

Du har möjlighet att låna något av våra hjälpmedel. För dig som hellre vill koncentrera dig på att lyssna än på att skriva har vi:

– Smartpen – spelar in ljud kopplat till det du skriver. Efteråt kan du spela upp ljudet genom att sätta pennan mot ett ord var som helst i anteckningarna.

– Diktafon – spelar in ljud kopplat till en app som du laddar ner i din smartphone. När du synkat appen med diktafonen lägger du diktafonen t.ex. framme hos föreläsaren och startar den. De bilder, tecken (?!) eller kommentarer som du gör i appen kopplas automatiskt till ljudinspelningen. När du sedan vill lyssna i mobilen kan du använda bilder och tecken för att hitta rätt.

– Claroread – läser upp text. Programmet finns i våra lånedatorer och fungerar på dokument du öppnar, t.ex. pdf-filer, hemsidor m.m.

Här kan du titta på några enkla filmer vi gjort för att förklara lite mer.

Är du intresserad av att testa, prata med din lärare!

Modern mötesanläggning

Runö är en modern mötesanläggning. Vi har 220 fräscha hotellrum. Våra kreativa mötesrum har modern teknik. Gratis Wi-Fi på hela anläggningen.

Tvättmöjligheter

För dig som behöver har vi en gästtvättstuga som du gärna får använda under din vistelse hos oss.

Maten är viktig

Vi serverar en frukostbuffé med småvarmt. Lunchen är en stor buffé med rikligt salladsutbud. Middagen bjuds även den som buffé.

Vi tar hänsyn till specialkost av medicinska skäl samt erbjuder vegetarisk och vegansk kost till de som önskar. Det är väldigt viktigt att du anmäler detta innan din ankomst.

På din fritid

Förutom vår härliga utomhusmiljö som inbjuder till olika aktiviteter återfinns inomhus trevliga sällskapsytor, ett fantastiskt poolhus, stort gym, bar, biljardrum och bibliotek.

I receptionen kan du bland annat låna badkläder, kubb, fotboll, boulespel, gitarr, karaokemaskin. Här finns också gångstavar och reflexväst för promenaden att låna.

Välkommen!