Information

Plats
Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum på Näsvägen 100, Åkersberga.


Tider
Måndag 25 mars kl.11:00
till tisdag 26 mars kl.14:10


Busstransfer
Cityterminalen – Runö
25/3 kl. 10:15
Runö – Cityterminalen
26/3 kl. 14:15
Bussresan tar ca 45-60 minuter


Deltagaravgift
Deltagaravgiften är 3 800kr exkl.moms.
I den ingår kost, logi och transfer.

Resor till och från Stockholm samt eventuell förlorad arbetsförtjänst betalas av dig eller din organisation.

Vid avbokning 4 veckor innan start debiteras 75% av avgiften, full avbokningsavgift tas ut vid avbokning 2 veckor innan start.

Boken på arbetsplatsen 25-26 mars 2019

– Läsandet bär demokratin

Brinner du för litteratur och läsande? Har du ett arbetsplatsbibliotek på din arbetsplats? Eller skulle du vilja starta ett? Då är Boken på arbetsplatsen något för dig.

Intresset för litteratur, och viljan att sprida den, förenar oss som kommer till Boken på arbetsplatsen. Vi delar erfarenheter och ger varandra tips och idéer på hur man kan arbeta med böcker på arbetsplatser. Vi arbetar med böcker i olika format – den tryckta boken, den upplästa ljudboken, den nedladdningsbara e-boken, den lättlästa boken. Allt som gör det möjligt att sprida berättelser från en människa till en annan!

Vi vet att läsandet i vårt land är segregerat. Över- och medelklassen läser mer än arbetarklassen. Inom de olika klasserna läser kvinnor mer än män. För oss är det viktigt att arbeta för att utjämna skillnaderna, så att fler får tillgång till berättelser.

Runt om i hela vårt avlånga land arbetar fackliga läsfrämjare med att driva arbetsplatsbibliotek. Det kan vara allt från några hyllplan på en mindre arbetsplats till ett helt rum som arbetsgivaren ställer till förfogande. Oavsett vilket är det en av de snabbaste vägarna för att nå nya läsare. Det du gör är viktigt!

Syfte

Syftet med dagarna är att ge påfyllning och möjlighet till kompetensutveckling för dig som vill utveckla det läsfrämjande arbetet med utgångspunkt i arbetslivet.

Målgrupp

Målgrupp är du som redan arbetar med böcker på din arbetsplats eller skulle vilja göra det, till exempel fackliga bokombud, ansvariga för arbetsplatsbibliotek, kulturansvariga inom fackförbunden, författare, folkbildare, bibliotekarier, tjänstemän, kulturpolitiker med flera.

Information och frågor

Information om Boken på arbetsplatsen 2019 uppdateras kontinuerligt. Har du frågor går det bra att kontakta Bernt Nilsson, samverkansansvarig på Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, tel.076-140 62 51, bernt.nilsson@runo.se eller Robert Aslan, ABF, robert.aslan@abf.se.

Välkommen!

Arrangörer av Boken på arbetsplatsen är ABF, Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum, HRF, IF Metall, Kommunal, Livs, Pappers, Seko, Transport och Sveriges Författarförbund

Anmälan görs på formuläret här nedan:


  • Fakturaadress

    Deltagaravgiften är 3 800 kronor exkl.moms. I den ingår kost, logi och transfer till och från Cityterminalen.
    För att du ska kunna delta i utbildningen/mötet/konferensen behandlas dina personuppgifter för administration och genomförande av det du anmält dig till. Administration sker i enlighet med dataskyddsförordningen (GDPR). Vi är måna om att skydda din integritet och hanterar dina personuppgifter i enlighet med gällande lagar och förordningar.
  • Detta fält används för valideringsändamål och ska lämnas oförändrat.