Våra distansutbildningar

Runös distansutbildningar genomförs i realtid där någon av våra pedagoger håller kursen och där kursdeltagarna är aktiva och träffar varandra över nätet. Innehåll och upplägg påminner om det som annars genomförs på fysiska kurser. Föreläsningar, genomgångar, grupparbeten, redovisningar och diskussioner.

Vi genomför kurserna i systemet Microsoft Teams. Du som deltagaren får ett mail före kurs med information om Teams och hur du ska göra. Ibland är det en förträff någon vecka innan kursen för att du som deltagare och Runös pedagog ska känna er trygga med att tekniken fungerar. Ibland är det vid kursstarten eller timmen innan.

För att det ska bli bra behöver du dator med webbkamera, bra internetuppkoppling, headset och en plats där du kan sitta ostört under kursen.

Vår pedagogik i distanskurserna tar sin grund i deltagarnas förutsättningar och erfarenheter. Vi tror på ett aktivt och deltagarstyrt lärande, där de gemensamma erfarenheterna leder till ny kunskap hos var och en.

Kursdagarna är utformade så att du ska orka. Våra pedagoger har kört distanskurser sedan maj 2020 och vet att det behövs pauser, rörelse och utepromenader. Våra deltagare som gått distanskurser är mycket nöjda och förvånade över att det gått bra.

Behöver er organisation hjälp att komma igång eller att bli bättre på att t.ex att hålla digitala styrelsemöten, årsmöten, utbildningar m.m. så kan vi göra det som uppdrag eller som en utbildning i samverkan.

Titta gärna på några av våra filmer nedan med kommentarer från tidigare kursdeltagare.