Vi söker folkhögskolelärare i engelska och samhällskunskap till vår filial i Stockholm

Runö folkhögskola – en inspirerande mötesplats mitt i Stockholm, Odenplan, med lokalt och mångkulturellt engagemang för en levande demokrati där olika människor möts, där idéer prövas och nya kunskaper växer fram. Vi arbetar för möjlighet till nya insikter, personlig utveckling och tid att hitta sin egen plats genom att ta vara på deltagares erfarenheter och möta dem där de befinner sig just nu.

Våra utbildningar vänder sig i första hand till människor med kort formell utbildning, till arbetslösa samt till människor med behov av introduktion i det svenska arbetslivet. Utbildningarna ska ha ett särskilt fokus på demokrati, arbetsliv, internationella frågor, miljöfrågor och kultur. Deltagarna ska stärkas i sin ställning på arbetsmarknaden och i sina möjligheter att ta aktiv del i samhällslivet.

Vi söker nu en folkhögskollärare som ska vara lärare i engelska och samhällskunskap. Arbetsuppgifterna, utöver själva undervisningen, innebär mentorskap, att upprätta individuella studieplaner i samråd med deltagarna, arbeta med Google Classroom som pedagogiskt verktyg, samt delta i skolans pedagogiska arbete och utvecklingsarbete:

 

Kvalifikationer

Du ska ha lärarutbildning (folkhögskollärare, grund- eller gymnasielärarexamen) eller motsvarande kunskaper och erfarenhet av arbete inom läraryrket en längre tid. Du ska ha ämneskompetens inom samhällskunskap och engelska.

 

Erfarenhet

Erfarenhet av att undervisa vuxna deltagare inom dina ämnesområden samhällskunskap och engelska Vi ser gärna att du har erfarenhet av folkbildning och är bekant med folkhögskolan som skolform. Det är även meriterande om du tidigare har arbetat i en mångkulturell miljö med personer som har svenska som andraspråk.

 

Egenskaper

Du är kunnig inom ditt område och har en god pedagogisk förmåga, Du är en stabil och trygg person som kan motivera och engagera deltagare.

Vi förutsätter att du vill arbeta för Runös verksamhetsidé och delar arbetarrörelsens värderingar. Du hittar vårt måldokument här. Runö eftersträvar jämn könsfördelning och värdesätter etnisk och kulturell mångfald.

 

Anställning Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100 % med tillträde augusti/september 2017. Vi tillämpar provanställning (6 månader).
Ansökan Välkommen med din ansökan senast den 5 augusti 2017 till
jobb@runo.se, ange ”Lärare eng/sh” på ärenderaden.

 

Upplysningar om tjänsten lämnas av:

Rektor Robert Ekstrand, robert.ekstrand@runo.se tel:070-633 04 42
Fackliga företrädare, Förbundet Folkhögskollärarna: Liv Sörenson liv.sorenson@runo.se Tel: 08-728 57 25, 070-009887

 

Ideella Föreningen LO:s folkhögskola Runö är huvudman för Runö folkhögskola, Runö Utbildnings- och utvecklingscentrum och konferensgården Runö Möten & Events. Föreningen har sitt säte på en egen halvö utanför Åkersberga, vi har funnits där sedan 1952