Kreatören Annelie Andersson på besök

23 november 2023

Nyheter

När Annelie Andersson skapar sker vackra ting. Ständigt aktuell och på Runö Möten & Events pryder just nu hennes utställning med fotokonst väggarna i caféet.

Fredagen den 1 december träffar du henne intill utställningen i huvudbyggnaden mellan 11:00 och 14:00. Välkommen!

Konst, vackra böcker och fantastiska recept

Utöver konstutställningen säljer vi flera av Annelies Anderssons böcker på plats. Blomster & bakverk (2020) och Baka & ta tillvara (2022), som har tagits emot oerhört väl och fått flera fina utmärkelser och nomineringar. De är i första hand receptböcker, men lika mycket en bok att ha framme och njuta av dagligen. Annelie signerar förstås gärna sina böcker och här finns också flera affischer av de tavlor som är med på utställningen.

annelieandersson_blomsterram_bakaochtatillvara_fotoKateGaborLöv

Aktuell konstutställning

Annelie Andersson
6 november till
15 december

Annelie Andersson har en stor förkärlek till att porträttera det ätbara och blomstrande. Skapandeprocessen sträcker sig från idé och plock av material i trädgård och natur till att komponera, fotografera och därefter färdigställa bilden i datorn. Annelie skapar gärna i säsong och tar oss genom årstiderna på sitt alldeles unika sätt. ”Jag har hittat min passion i bildskapandet och fotograferandet. Jag vill att mina bilder ska smaka och dofta, utstråla harmoni och värme. Det får gärna vara lite lekfullt och ha något inslag som skaver. Det måste inte vara perfekt.”

Att inspirera till att tänka i säsong genomsyrar ofta Annelies verk. Hon beskriver det som att det finns något fint i att allt får ha sin tid. Att vi ska ta tillvara snarare än ta för givet. Ett mångårigt projekt har varit att varje månad plocka ihop det som just då blommar eller växer i trädgården och skapa ett stilleben av det. Ett meditativt plock som också blir en dokumentation av säsongerna. Att ta sig tiden att se det vackra i vardagen. Även i november. Se hennes utställning fram till den 15 december.

Mer om Blomster&Bakverk