Konst & arkitektur

Njut av våra konstskatter, här finns en av Sveriges största och häftigaste privata konstskatter. Det handlar om en unik samling konst, med totalt över 700 verk.

Konst (3)Skulptur

KONST

Möt konsten på plats

Vi ruvar på en av Sveriges största och häftigaste privata konstskatter. Det handlar om en unik samling konst, med totalt över 700 verk. Bland de riktigt stora konstnärerna, som finns representerade med flera verk, återfinns Sven X:et Erixson, Albin Amelin och Elis Eriksson – som alla räknas till giganterna inom svensk arbetarkonst. Målningar och skulpturer mixas med mosaik, väggbonader och reliefer.

Nyfiken på vår konstskatt? Under en paus i mötet visar vi er gärna runt bland reliefer, skulpturer och målningar.

Boka en konstvisning till mötet

Konstutställningar

Naturligt möte med konst & kultur

På Runö Möten & Events ska konsten och kulturen vara ständigt närvarande. Denna inställning är en viktig del av vår historia. Redan från byggstarten på 50-talet var arkitektur, kultur och konst centralt i allt. Målet var att beröra besökarna, och så är det fortfarande. Vår konstsamling utvecklas ständigt och växer med nya verk. Vi tar även in ny svensk konst för tidsbegränsade utställningar och vernissager i Runö Möten & Events Café.

Aktuella konstutställningar

Konstvisning

Konstluncher

Då och då visar vi upp vår fantastiska konstsamling i samband med Fredagslunchen. Håll utkik för nästa tillfälle här på hemsidan.

Till våra erbjudanden
FBLampaTegel 2

ARKITEKTUR

Grape & Ackings 50-tal

Här är arkitekturen välbevarad och konsten har varit en viktig del av arkitekturen redan från start. Så gott som alla Runös Möten & Events byggnader är av klassiskt 50-talssnitt och ritade av Axel Grape. Inredningsarkitekturen är ett verk av Carl-Axel Acking, en av Sveriges främsta inom arkitektur och inredning på 30-, 40- och 50-talen. Hos oss har hans insatser bevarats och vårdats med omtanke, men fått ett mer modernt 50-talssnitt för att följa med i den tekniska utvecklingen. Den varsamma renoveringen har gjorts tillsammans med Askhagen Arkitektbyrå som tagit vid efter Grape och Acking. Håll ögonen öppna för små detaljer och upplev Grape & Ackings 50-tal nästa gång du besöker oss.