Konstutställningar

Upplev ny konst vid varje möte. Vi värnar om vårt kulturarv och bjuder våra gäster på upplevelser ända in i själen.

Flera gånger per år tar vi in ny svensk konst för tidsbegränsande utställningar och vernissager.

Höstens gästande konstnärer 2023
  • Bo Ljung den 14 augusti – 22 september
  • Håkan Askmark den 25 september – 3 november
  • Annelie Andersson den 6 november – 15 december

Bo Ljung
Röda skyar över paradiset
14 augusti – 22 september

Bo Ljungs utställning Röda skyar över paradiset innehåller drömlika landskapsbilder, som framträder som ett slags naturens teater. Hans målningar visar upp ett visuellt myller men är samtidigt stillsamt meditativa och inbjudande för betraktaren att utforska och vandra runt i. Vi möter föremål, växter och människor där vi liksom i drömmarna, skapade av minnesfragment, söker efter svar.

Bo Ljung hämtar inspiration från de flamländska ”världslandskapen” från 1500-talet, som visade upp den oändliga och fortfarande outforskade världen, ”terra incognita”. Man kan också se spår av moderna framtidsgestaltningar av jorden som i tv-serien ”Stranger things”. I Bo Ljungs händer kan landskapsbilden fungera som en gestaltning av måleriets egen provins fylld av möjligheter, men också som påminnelse om naturen som en modern förlust.

Bo Ljung är utbildad på Västerås konstskola, Birkagårdens konstlinje och Bild & Miljö (fri konst) på Konstfack (oavslutad). Han har också en masterexamen i konstvetenskap på Uppsala universitet. Våren 2023 fick han Västerås kommuns kulturstipendium och utställning på Västerås konstmuseum 14 oktober-28 januari.

Vernissage tisdag 22 augusti kl. 15.00

Konstutställning

Håkan Askmark
den 25 september – 3 november

Håkan Askmark började sin konstnärliga bana som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter. Hans första utställning, i större sammanhang, var på Lunda Biennalen, Lunds konsthall 1983. Håkan Askmarks produktion är ganska sparsam och först efter att han var med på Liljevalchs vårsalong 2002 började han ha separatutställningar. Håkan Askmark målar ofta stadsmiljöer befolkade av stereotypa, ansiktslösa personer i paradoxala situationer som illustrerar konformism och utanförskap. Det är människorna eller deras hundar som ger en balans av allvar, kontaktlöshet, kontaktönskan och humor. ”Jag vill få betraktaren att känna igen något (sig själv, en situation, en miljö) i målningarna samtidigt som jag vill göra honom eller henne en smula fundersam.”

Om utställningen

Konstutställning

Annelie Andersson
den 6 november – 15 december

Annelie bor och är verksam i Åkersberga. För tio år sedan hittade hon sin passion i fotograferandet. Hon tar oss gärna med genom årstiderna och bjuder in till sin värld av blomster och bakverk, där hon skapar ätbara stilleben tillsammans med kameran i hennes trädgård. Annelie driver bloggen blomsterochbakverk.se och är frilansande fotograf, receptkreatör, stylist och kokboksförfattare med stor förkärlek till bakning, blomster och det vackra i vardagen. Annelie har ställt ut på flera platser runt om i landet.

Vernissage tisdag 7 november kl. 15.00

Om utställningen
Tidigare utställningar