Konstutställningar

Upplev ny konst vid varje möte. Vi värnar om vårt kulturarv och bjuder våra gäster på upplevelser ända in i själen.

Flera gånger per år tar vi in ny svensk konst för tidsbegränsande utställningar och vernissager.

Vårens konstutställningar 2024
  • Runös Vintersalong den 15 januari – 23 februari
  • Da Capo – Sverige i tiden 1997 – 2007 den 26 februari – 27 mars
  • Björn Wessman – Runös 100-utställning den 8 april – 17 maj
  • Ami Sandström den 20 maj – 19 juni

Runös Vintersalong den 15 januari – 23 februari

Runös Vintersalong är en är en jurybedömd utställning som riktar sig till medlemmar i LO- förbunden och Runös Folkhögskola. Utställningen pågår från mitten av januari till slutet av februari och inleder konståret på Runö Möten & Events. Konstprojektet startades 2014. Runös Vintersalong 2024 visar verk av 24 deltagare i olika tekniker så som; olja, akryl, akvarell, foto, digitalt tryck och skulptur.

Vernissage måndagen den 15 januari kl. 18.30

Konstutställning

Da Capo – Sverige i tiden 1997-2007
den 26 februari – 27 mars

Ett decennium av bilder, en tidsbild av Sverige, 48 fotografers gemensamma porträtt av ett land i globaliseringens tidevarv. Utställningens namn Da Capo anspelar på tidningen Dagens Arbete men också på att bilderna får en andra chans att möta en ny publik. Vi visar delar av utställningen som även har visats på bl. a. Arbetets museum i Norrköpings, Tylösand, Eskilstuna stadsmuseum och Fotomuseet i Sundsvall.

Vernissage tisdagen den 27 februari kl. 15.00

Da Capo – Konstutställning Nr. 99
Björn Wessman
den 8 april – 17 maj
Björn är född 1949 i Hässleholm, Skåne. Wessman är en av våra mest kända samtida landskapsmålare. Hans kraftfulla, färgmättade landskap har alla en omisskännelig Wessmansk prägel. Naturen är den eviga inspirationskällan i ett måleri som ofta landar mellan konkret och abstrakt.

Wessman är examinerad på Kungliga konsthögskolan i Stockholm, han har även en bakgrund som litteraturvetare och givit ut ett flertal böcker. Hans verk finns idag i alla stora svenska museisamlingar. Han är representerad vid bl. a. Kungliga Slottet i Stockholm, Moderna Museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Bildmuseet i Umeå och Norrköpings konstmuseum.

Vernissage under konstjubileet måndagen den 8 april kl. 19.00
Ami Sandström
den 20 maj – 19 juni
Åkersbergakonstnären Ami Sandströms tanter är väl kända inslag i det svenska konstlivet. De naturella, livsbejakande kvinnorna, målade i färgsprakande akryl har nått ut till en bred publik med sin vitalitet, gränsöverskridning och med sprudlande humor.

Ami målar även naturmotiv på drivved, arbetar i fritt broderi och på senare år även med återbrukskonst. Ami är autodidakt och har målat på heltid sedan början av -90 talet. Utställningarna är många, de flesta i Stockholms-trakten och i Roslagen, men även på gallerier runtom i landet.

Vernissage tisdagen den 21 maj kl. 15.00
Tidigare utställningar