Konstutställningar

Upplev ny konst vid varje möte. Vi värnar om vårt kulturarv och bjuder våra gäster på upplevelser ända in i själen.

Flera gånger per år tar vi in ny svensk konst för tidsbegränsande utställningar och vernissager.

Vårens gästande konstnärer 2023
  • Runös vintersalong den 16 januari – 24 februari
  • Henrik Isaksson den 27 februari – 31 mars
  • Anna-Maria Rogberg Lindholm den 3 april – 12 maj
  • Lotta Sjöborg den 15 maj – 16 juni

Aktuell konstutställning

Henrik Isaksson
den 27 februari – 31 mars

Henrik Isaksson Garnell är född 1987 i Stockholm. Henrik har varit yrkesverksam konstnär sedan 2009 och har haft flertalet separatutställningar i bland annat Berlin, Istanbul och Havanna. Han arbetar skulpturalt men uteslutande med fotografi. I Henriks verk får vi ta del av surreella förfalskningar av bevis för spekulativ vetenskap och drömmar. Resor i strukturella fenomen, ofta med en fascination kring uppbyggnad eller förfall.

Under 2013 släpptes hans första monografi Dissonance hos Kehrer Publishing, Tyskland, med essäer av Bill Kouwenhoven och Celina Lunsford, båda redaktörer och konsthistoriker från USA. Hans verk återfinns hos Statens Konstråd och flertalet privata samlare.

Aktuell konstutställning

Ápsis

Dessa platser är i konstant flöde. Vågliknande kurvor av korn, kratrar som rinner över eller är repade, ytor som sträcker sig från kant till kant. Geologiska formationer eller flimrande rörelser av energiska färger. Vårt kollektiva minne påminner oss om ödsliga mån-, öken- eller kustlandskap.

Vi får ta del av kompositioner som påminner om en tidsresande kollision med Alfred Stieglitz’s ”Equivalents” -molnstudier från 1920-talet, och vetenskaplig dokumentation av sanden i ett gigantiskt timglas.

Aktuell konstutställning

Un-Plugged

Hos Henrik möter vi även serien Un-Plugged. Pseudovetenskapliga heraldiska vidunder. Alla mödosamt konstruerade och fotograferade för att representera verkliga snarare än fiktiva. Absurda konstruktioner. Omöjliga lösningar. Barnslig lek med liv och död och vad som levandegör. Experiment där cephalopoder får trängas i midjesteklars bostäder, elektroniska växter, korta utdrag ur drömmar. Det undermedvetna som försöker med konkreta medel förnimma dig om något av vikt för din existens men utkomsten snarare förvillar dig. Men underskatta inte det banala, observera detaljerna. De kommer alltid berätta något om dig eller din omgivning.

Tidigare utställningar