Om den ideella föreningen LO:s Folkhögskola Runö

Runö Möten & Events är en del av en ideell förening med tre olika verksamheter: Runö Möten & Events, Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum och Runö Folkhögskola. Tre delar med olika profil men med gemensamma grundvärderingar.

Hotell- och konferensanläggningen i Åkersberga

Runö Möten & Events

Mitt i naturen bland tallar och hav, på vår egen halvö i Roslagens skärgård hittar du oss. En hotell- och konferensanläggning med 220 hotellrum och ett trettiotal konferenslokaler. Detta toppar vi med Runöhallen, 800 kvm konferens-, fest och eventarena. Vi har en KRAV-märkt restaurang, en historisk konstsamling, stora ytor för umgänge och aktiviteter i naturskön rogivande miljö.

Mer om Runö Möten & Events

Utbildar organisationer och förtroendevalda

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum

Vidareutbildning av skyddsombud, förhandlare, representanter i bolagsstyrelser och många fler. Här utbildas och utvecklas förtroendevalda i LOs medlemsförbund och övriga arbetarrörelsen. Ett brett utbud utbildningar och skräddarsydda upplägg.

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum

Utbildar och ger dig nya möjligheter

Runö Folkhögskola

En folkhögskola som är nyskapande och ger dig nya möjligheter. För dig som har kort formell utbildning, är arbetslös eller behöver en introduktion i det Svenska arbetslivet. Vi hjälper dig att ta del av samhällslivet och stärker din position på arbetsmarknaden.

Runö Folkhögskola

Historia

Skogsbacken som blir något stort

På 40-talet såg man att det behövdes mer kunskap i landet. LO såg som sitt uppdrag att bilda befolkningen och startade en skola här på vår gröna kulle. Skogsbacken som med sitt läge mellan äng och hav, fått så många att växa.

Skolan skulle berika både kropp och själ. Där arkitektur, kultur och konst var centralt i allt. Skolan stod klar 1952 och sedan dess har verksamheten utvecklats och följt med i tiden. 1962 startades en folkhögskola med både årslånga utbildningar och korta kurser. 1995 bildades den ideella föreningen som med sina tre olika verksamheter ska utbilda och ge människan möjlighet att mötas och utvecklas tillsammans på olika sätt.

Målet är fortfarande att beröra besökarna, bjuda på kunskap, locka till engagemang och skapa utveckling. Här arbetar vi med möten, människor och kunskap. Och frågar du oss, så finns det inget roligare!

Tegel 2Konst

Historia

Enastående arkitektur & inredning


Det som idag är hotell- och konferensanläggningen byggdes under tio år efter devisen att endast det bästa är gott nog. Arkitekten för hela bygget, A Grape, och inredningsarkitekten, den kände Carl-Axel Acking, fick båda tydliga instruktioner om att arkitekturen, tillsammans med konst och kultur skulle genomsyra allt på Runö. Det fantastiska arvet bär vi med oss än idag. Konst, kultur, möten, mat och bildning berikar fortfarande alla som kommer till vår halvö. Välkommen du också.

Vår verksamhetsidé

Titta noga på tavlan här intill. Den togs fram till hotell- och konferensanläggningen och beskriver vår unika historia men också platsen och verksamheten som den ser ut idag.

Du ser verktyg som symboliserar historiskt viktiga arbetaryrken men också dagens närodlade råvaror och etiskt odlade kaffe, inslag från naturen så som blommor och vass plockad vid vår egen brygga.

Sammantaget beskriver den det genuina i nutida tappning som genomsyrar hela verksamheten. Färgpaletten känner du igen i stora delar av hotell- och konferensanläggningen vilket ger en behaglig men energigivande miljö.

Verksamhetsidé

Värdeord

Kunskap, Omtanke, Mod, Engagemang, Tillit

Verksamhetsidé

Vision

Alla lämnar Runö med energi, kunskap och engagemang

Verksamhetsidé

Att vara en mötesplats som präglas av kreativitet, hälsotänkande och klimathänsyn

Runö Möten & Events ska vara en modern hotell- och konferensanläggning.
Alla våra verksamheter ska ge människor möjlighet att växa själsligt, kulturellt och intellektuellt.
Vi ska erbjuda en arena och mötesplats för nyfikenhet och fri debatt.
Verksamheten ska ta hänsyn till hur miljön påverkas och sträva efter att minimera belastningen på naturens resurser.
Verksamheterna ska vara ett föredöme som arbetsgivare och sträva mot en jämställd, integrerad och attraktiv arbetsplats där all har möjlighet att påverka, utvecklas och vara kreativa i sitt arbete.

Verksamhetsidé

Att aktivt bygga ett bättre samhälle och arbetsliv

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum ska vara en nyskapande utvecklings-och utbildningsresurs för LO och LOs medlemsförbund i byggandet av ett bättre samhälle och arbetsliv, såväl nationellt som regionalt i Stockholmsområdet.
Vi ska vara en pedagogisk resurs för arbetarrörelsen och för andra organisationer som står arbetarrörelsen nära, i Sverige och internationellt.
Runö ska aktivt ta del i byggandet av ett bättre samhälle och arbetsliv, ett samhälle präglat av frihet, jämlikhet, jämställdhet, rättvisa och solidaritet i Sverige och världen.
Verksamheten ska i alla avseenden präglas av en antirasistisk norm.
Målet är att Runö ska vara Sveriges ledande – och en i Europa framstående -folkbildnings-, utbildnings-och utvecklingsresurs för arbetarrörelsen.

Föreningens styrelsemedlemmar

Ansvariga för de olika verksamheterna

Verksamhetschef & Rektor

Robert Ekstrand

Ideella föreningen LOs Folkhögskola Runö

Telefon 08-555 382 71
E-post till Robert

Runö Möten & Events

Camilla Bäckström

Hotelldirektör

Telefon 08-555 382 61
E-post till Camilla

Runö Folkhögskola & Utvecklingscentrum

Jonas Borgström

Utbildnings- & Utvecklingschef

Telefon 076-140 62 60
E-post till Jonas

Runö Folkhögskola

Ann Andersson

Studierektor

Telefon 08-728 57 23
E-post till Ann

Ekonomi

Jimmy Forslund

Ideella föreningen LOs Folkhögskola Runö

Telefon 08-555 380 22
E-post till Jimmy

IT

Jon Vinlöf

Ideella föreningen LOs Folkhögskola Runö

Telefon 08-555 383 54
E-post till Jon