Konsthösten 2024

4 juni 2024

Nyheter

Höstens konstutställningar bjuder på färgstarka målningar och keramik.

Runö Möten & Events projektledare, mötesexpert och stora eldsjäl när det kommer till konsten – Elisabet har letat upp dessa fantastiska konstnärer som kommer visa sina verk hos oss under hösten.

12 AUGUSTI – 19 SEPTEMBER

Manuel Murua

Manuel Murua, målare och tecknare född i Chile. Manuel har i sina tankar om livet och ett parallellt universum velat ge uttryck för en positivitet i frågan: Vad händer sen? Hans färgstarka målningar syftar till att ge hopp och glädje i stället för rädsla som många känner i frågor om livet efter. Färgerna i målningarna får liv och betraktaren får en känsla av en fysisk rörelse i bilden. Hans idé är att färgspektra representerar de olika styrkor som energifält innehar. Alla bär vi på en energi och att det är våra kroppar som är dess habitat. Hans egna tankar och den oro han känner över jordens tillstånd och hur vi mår idag har inspirerat måleriet.

Genom de olika perioderna i hans konst landar man i det nuvarande som är ett resultat av det passerade. I hans senaste målningar lär vi känna Borogobos som vi alla kan identifiera oss med. Det är en form av kvantiska spöken med känslouttryck som vi alla känner igen. Enligt Manuel är livet jämförbart med en balansbräda som står mellan hopp, glädje och den andra sidan av hopplöshet och sorg. Hans eget letande fortskrider…

Vernissage 20 augusti kl. 15.00

23 SEPTEMBER – 1 NOVEMBER

Anette Björk-Swensson

Utställningen ”Alla dagar” öppnar med ett vernissage tisdagen den 24 september kl. 15.00

Anette Björk Swensson född 1956 i Falun. Är utbildad vis Art Students Laeague i New York, är bosatt och verksam i Stockholm. Anettes konst är mångbottnad, hon arbetar med ett förfinat gränssnitt mellan abstraktion och föreställande, linjer och vinklar. Anette har regelbundet har separatutställningar i Sverige sedan 80-talet.

-Jag kallar mitt måleri ”Vardagsrealism” jag målar det välbekanta, det vardagliga som omger mig. För mig är det inte de stora extraordinära händelserna som skapar spänning i mitt liv, i stället ger varje dag en ny möjlighet att skapa något värdefullt. Det kan vara en linje, en skugga, ljusets lek över landskapet och dess vackra skiftande färger eller vad som helst som väcker min nyfikenhet och lust att måla.

4 NOVEMBER – 18 DECEMBER

Åsa Olofsson

Åsa Olofsson är krukmakarmästare, bosatt och verksam i Åkersberga. Hennes lergodskeramik är rikt dekorerad och befolkas av en massa olika djur och finurliga figurer. Dekoren är lika viktig som funktionen i hennes bruksföremål. Hon har ett helt eget uttryckssätt som gör att man använder hennes keramik med glädje! På senare år har de keramiska djuren och figurerna växt ut på canvas och målas med akrylfärg i större format. På Runö Möten & Events visar hon både vägghängd keramik och större målningar.

Åsa är utbildad vid Hantverkets folkhögskola i Leksand samt vid Kunsthåndvaerkerskolen i Kolding, Danmark. 2017 erhöll hon mästarbrev i krukmakaryrket. Hon har haft flertalet utställningar runt om i Sverige samt i USA.

Vernissage tisdag 5 november kl. 15.00

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Här hänger den inte bara som tavlor på en vägg. Konsten pryder dessutom utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Kontakta oss

KONST & ARKITEKTUR

Ett naturligt inslag i mötet

Vart du än vänder dig på Runö Möten & Events så finner du konst. Gobelänger, statyer, akvareller och mosaiker. Här upplever du verk från Sven X:et Erixson, Albin Amelin, Olle Bartling, Susanna Serrander, Dorina Mocan och många många fler.

Konst & arkitektur