Gäller: Under din vistelse hos oss
Välkommen på lunch & middag!
Teamet i köket skapar varje vecka en ny lunch- och middagsmeny till våra gäster. När helgen närmar sig lägger vi ut menyn för kommande vecka här.
Du kan också komponera gruppens egen middag genom att välja en förrätt, varmrätt och dessert från festmenynerna på menysidan. Där hittar du dessutom flera olika temabufféer som alternativ till festen.
Måltider i din helpension
- Frukostbuffé
- Förmiddagskaffe med smörgås/kaffebröd
- Lunchbuffé
- Eftermiddagskaffe med fikabuffé
- 3-rätters konferensmiddag
- Dryckespaket som tillval
Meny vecka 10
-
Måndag
Lunch
Pannbiff med bacon, lingon, pressad gurka, kokt potatis & gräddsås
Vegetariska sojafärsbullar med lingon, pressad gurka, kokt potatis & gräddsåsMiddag
Svampsoppa, Västerbottenost, krustad
Örtbakad, svensk gårdskyckling, tomatpesto, svartkål, rostad kycklingsky & stompad potatis
Hasselnötsglass, bakade äppelklyftor & havrecrumble -
Tisdag
Lunch
Ångad torskrygg med brynt smörvinegrette, bakade rödbetor, kapris, persilja & potatispuré
Gnocchi pomodoro, ricotta, aubergin, oumph & basilikaMiddag
Gulbeta, rökt lax, fänkål- och dillvinegrett, rågcrisp
Rosmarinstekt kalventrecote, marsalasky, potatiskaka med schalottenlök & zucchini, örtrostade rotfrukter
Choklad, choklad, choklad -
Onsdag
Lunch
Stroganoff på svensk högrev med stekt lök, bakad svamp, ångat ris & persilja
Röd curry med majs, broccoli & tofu, koriander, lime, ångat risMiddag
Toast skagen med stenbitsrom, dill & pepparrot
Schnitzel ”cordon bleu”, ärtor, bönor & skott, citron, rostad paprikasky & marinerad potatis
Gräddfilspannacotta, mango, passion & rostad kokos -
Torsdag
Lunch
Stekt, rimmat fläsk med raggmunk & rårörda lingon
Raggmunk med rökt tofu, rårörda lingon & sojabönorMiddag
Ugnsrostad tomatsallad, basilika, persilja, fänkålssalami & vitlöksbröd
Halstrad fjällröding, medelhavsgrönsaker, grillad citron, saffransaioli & polenta
Crema catalana, melon, vanilj, kanel -
Fredag
Lunch
Italiensk färsbiff, bakad pumpa, färska örter, rostad tomatsås, riven parmesan & ruccola
Rödbetsbiff med chevrecreme, sallad på matvete, rödbeta, morot & citronMiddag
Caesarsallad med bacon, parmesan & bakad rödlök
Grillad flankstek, saltstekta pimientos, tomatsallad, dragonmajonnäs & pommes frites
Chokladpannacotta, hallon, krossade kakor -
Lördag
Lunch
Pasta carbonara med rimmat sidfläsk, svartpeppar & äggula
Kikärtsbiffar med gurkyoghurt, ångat ris & stekta grönsakerMiddag
Kräftskagen på smörstekt toast, citron, stenbitsrom, pepparrot & citron
Helstekt kalventrecote med potatis- och jordärtskocksgratäng, rödvinssky, rostade rötter & betor
Kaffe- och färskostmousse med myltade hjortron, rostad sockerkaka -
Söndag
Lunch
Biff stroganoff på högrev, saltgurka, ångat ris & persilja
Spagetti bolognese på sojafärs, färska örter, rödvin & tomatMiddag
Meny vecka 16
-
Måndag
Lunch
Brässerad fläskkarré, bakade äpplen, syrad gurka, persiljepotatis & gräddsås
Vegetariska sojafärsbullar med lingon, pressad gurka, kokt potatis & gräddsåsMiddag
Jordärtskockssoppa, krustad, västerbotten
Curryrubbad lammrostbiff, aubergine, kokos, tomat & kryddångat ris
Jordgubb- och rabarberpaj med vaniljsås -
Tisdag
Lunch
Brasato al Barolo, rödvinsbrässerad högrev, selleri, örter, stekt svartkål, pumpa & ångat ris
Vegetarisk gulasch, paprika, lök & ångat risMiddag
Ost- och lökpaj med trädgårdsmästarsallad & örtagårdscreme
Grillad tri tip, lättrökt chili- och dragonkräm, rostade rotfrukter och syrad rödkål
Vaniljglass med rårörda skogsbär -
Onsdag
Lunch
Bakad fjordlax med syltad ingefära, soja, äggnudlar, omelett & wokade grönsaker
Sojafärskebab, bulgursallad, gurkyoghurt & tomatMiddag
Kimchi, levain, gammelknas
Svensk gårdskyckling, färsk tortelloni, ädelost, spenat och confiterad tomat
Espressopannacotta, rostade nötter & färska hallon -
Torsdag
Lunch
Helstekt kotlettrad från svensk gårdsgris, kaprissmör, rödvinssky, citron & stekt kulpotatis
Yakiniku på quorn, rostad broccoli, salladslök, sesam & ångat risMiddag
Ugnsrostad tomatsallad, basilika, persilja, coppa & vitlöksbröd
Fänkålsstekt kalventrecote, grönpepparsås, hasselbackspotatis, bönor & sparris
Nybakad chokladfondant, lättvispad grädde & romtopf på körsbär -
Fredag
Lunch
Rostat kycklinglår, kvisttomat, saffransris, vitlöksstekta medelhavsgrönsaker
Moussaka med sojafärs, aubergin & getostMiddag
Trädgårdsmästarsallad
Halstrad fjällröding, grön chili, sparris, citron & dillslungad färskpotatis
Chef´s choice dessert -
Lördag
Lunch
Spagetti Bolognese, färska örter, parmesan & rödvin
Vegetariskt alternativMiddag
Chevre chaud, rosmarin, spenat, honung
Helstekt kalventrecote med potatis- och jordärtskocksgratäng, rödvinssky, rostade rotfrukter och sellerikräm
Creme brüle, vanilj, kanel & färska hallon -
Söndag
Lunch
Långbakad gårdsgris med klyftpotatis, romansallad & marinerade grönsaker
Vegetariskt alternativMiddag
Trädgårdsmästarsallad
Hamburgare med klassiska tillbehör, rostad potatis & bröd
Glass, bär & maränger
Meny vecka 11
-
Måndag
Lunch
Brässerad fläskkarré, bakade äpplen, syrad gurka, persiljepotatis & gräddsås
Vegetariska sojafärsbullar med lingon, pressad gurka, kokt potatis & gräddsåsMiddag
Selleri x2, stenbitsrom, körvel & levainkrutong
Örtbakad svensk gårdskyckling, risotto milanese, sparris, rostad parmaskinka & salviasky
Citron, färskost, havre- och mandelmüsli -
Tisdag
Lunch
Brasato al Barolo, rödvinsbrässerad högrev, selleri, örter, stekt svartkål, pumpa & ångat ris
Indisk gryta på bönor, oumph & grönsaker, mango & ångat risMiddag
Romansallad, bakad rödlök, sardell & parmesan
Rosmarinstekt kalventrecote, balsamicosky, potatiskaka med getost, örtrostade betor & rötter
Choklad, hallon, hasselnöt -
Onsdag
Lunch
Bakad fjordlax med syltad ingefära, soja, äggnudlar, omelett & wokade grönsaker
Sojafärskebab, bulgursallad, gurkyoghurt & tomatMiddag
Krämig laxröra, rågkrisp, gurka, forellrom
Skomakarlåda, rostat sidfläsk, potatispuré, purjolök & rödvinssky
Maräng, banan & choklad -
Torsdag
Lunch
Schnitzel på svensk gårdsgris, kaprissmör, rödvinssky, citron & stekt kulpotatis
Yakiniku på quorn, rostad broccoli, salladslök, sesam & ångat risMiddag
Ugnsrostad tomatsallad, basilika, persilja & vitlöksbröd
Grillad flankstek, chimichurri, rostad potatis, krämig majs & vetetortilla
Rabarber, jordgubb & vanilj -
Fredag
Lunch
Friterat kycklinglår ”KFC”, pico de gallo, blue cheese, grillad citron & klyftpotatis
Moussaka med sojafärs, aubergin & getostMiddag
Skagenröra på räkor, kräftor & pepparrot, smörstekt toast
Taco Friday med klassiska tillbehör
Chefs choice dessert -
Lördag
Lunch
Pasta carbonara med rimmat sidfläsk, svartpeppar & äggula
Vegansk röd curry med tofu, grönsaker & koriander, ångat risMiddag
Gravad lax, sellericreme, purjolöksaska, spenat
Helstekt kalventrecote med potatis- och jordärtskocksgratäng, rödvinssky, rostade rötter & betor
Kaffe- och färskostmousse med myltade hjortron, rostad sockerkaka -
Söndag
Lunch
Nattbakad fläskkarré, gräddsås, pressgurka & persiljepotatis
Spagetti bolognese på sojafärs, färska örter, rödvin & tomatMiddag
Trädgårdsmästarsallad
Högrevsburgare med klassiska tillbehör
Chefs choice dessert
Meny vecka 12
-
Måndag
Lunch
Småländska isterband med inlagda rödbetor med pepparrot, örtstuvad potatis & senap
Spaghetti Bolognese på gula ärtor, tomat & örter, riven parmesan och svartpepparMiddag
Fårostgratinerade gulbetor, schalottenlöksvinegrett, rostade pumpakärnor
Lammrostbiff med curry, bakad aubergine, tomat & kryddångat basmatiris
Äppelpaj på svenska höstäpplen, vaniljsås & havrecrumble -
Tisdag
Lunch
Kryddstekt kycklinglår, linssallad med persilja, citron & bulgur, gurkyoghurt & rödvinssky
Indisk gryta på bönor, oumph & grönsaker, mango & ångat risMiddag
Romansallad, bakad rödlök, bacon & parmesan
Smörbakad torskfilé, sojamarinerad laxrom, vitvinsås, hyvlade grönsaker, spenat & färska örter
Mandelglass, chokladsås & mandelkaka -
Onsdag
Lunch
Svensk gårdsgris i sötstark tamarindsås med sesam & koriander, rostad broccoli, ångat ris & chili
Linguine med rostad broccoli, parmesan & röd chili, stekta vegobollar och örterMiddag
Grillad kronärtskocka med rökt vitlökscreme & pancetta
Wallenbergare med rårörda lingon, brynt smör, färska ärter- och bönor, mandelpotatispuré
Chokladmousse smaksatt med espresso & mandellikör, hallon, björnbär & rostad vit choklad -
Torsdag
Lunch
Ugnsbakad fjordlax, sallad på bönor, potatis & dillpesto, örtagårdscreme & friterad lök
Thailändsk gryta på quorn, kokosmjölk, grön curry & citrongräs, ångat basmatiris
Salmon, beans, potatoes & dillpesto, sour cream with fresh herbs & fried onion
Tom kah quorn, cocomilk, green curry, lemongrass & steamed riceMiddag
Confiterad tomat ”K.F”, mozzarella fior di latte, örtvinegrett, grönkål, pumpakärna
Rosmarinstekt kalventrecote, gremolatarostad potatis, bakade rotfrukter & balsamicosky
Rabarber, jordgubb & vanilj
Baked tomato, mozzarella fior di latte, fresh herbs, cale & pumpkin seeds
Ribeye of veal, lemon, parsley, seasonal vegetables & red wine sauce
Rhubarb, strawberry & vanilla -
Fredag
Lunch
Helstekt kotlettrad, grönpepparsås, råstekt potatis & örtrostade, syrade rotfrukter
Vegostroganoff med halloumi, oumph, svartkål & kikärtor
Pork chop, green pepper, fried potatoes & pickled root fruits
Halloumi, oumph, black cabbage & chick peasMiddag
Ingen servering
Meny vecka 13
-
Måndag
Lunch
Svensk gårdskyckling, madrascurry, ångat basmatiris & syltad mango
Quesadilla med färskost, oumph & tomatsalsaMiddag
Ostpaj med trädgårdsmästarsallad
Kalventrecote med potatis- och jordärskocksgratäng, rödvinssky, rotfruktscrudité
Glass, sorbet & bär -
Tisdag
Lunch
Skaldjursgratinerad torsk- och lax, hummersås, persiljepotatis & fänkålssalad med gurka & dill
Indisk gryta på bönor, quorn & grönsaker, mango & ångat ris Middag
Runö tapas, ost, chark och cornichons
Pulled pork burger, picklad lök, coleslaw & rostad klyftpotatis
Äppelpaj på svenska höstäpplen, vaniljsås & havrecrumble -
Onsdag
Lunch
Örtstekt lammrostbiff, fetaostgratinerade rödbetor, rostad potatis & rödvinssky
Linguine med rostad broccoli & svartrot, parmesan & röd chili, stekta vegobollar och örterMiddag
Ingen servering
-
Torsdag
Lunch
Ingen servering
Middag
Ingen servering
-
Fredag
Lunch
Ingen servering
Middag
Ingen servering
Meny vecka 14
-
Måndag
Lunch
Ingen servering
Middag
Ingen servering
-
Tisdag
Lunch
Svensk gårdskyckling med fetaost, oliver, tomat, persilja & rostade morötter och potatis
Linguini med ärtfärsbolognese, färska örter, parmesan & rödvinMiddag
Soup´n´slice
Bakad torskrygg med skaldjursrisotto, dillmarinerad tomat- och fänkålscrudité, ärtskott
Sorbet & frukt -
Onsdag
Lunch
Nordafrikansk högrevsgryta, citron, persilja, ingefära & ljummen bulgursallad med granatäpple
Falafel på kikärta, citron, persilja, ingefära & ljummen bulgursallad med granatäppleMiddag
Grön sparris, lufttorkad skinka & salsa romesco
Helstekt kalventrecote med rostade primörer, gremolata & marsalasky
Chocolate fudge brownie, nötmüsli, lättvispad grädde -
Torsdag
Lunch
Fjordlax bakad med sesam och cashewnötter, sötstark broccolisallad, koriander, ångat ris & grön curry
Tonkatsu på vegetarisk schnitzel, ånga ris, sesammajonnäs, sötstark broccolisallad, korianderMiddag
Skagen på handskalade räkor, brioche, citron, pepparrot & stenbitsrom
Rosmaringrillad lammrostbiff, sydfranska grönsaker, jordärtskockgratäng , rödvinssky
Lakrits, hallon, vit choklad -
Fredag
Lunch
Wallenbergare med grön ärtsallad, brynt smör, lingon & potatispuré
Bakad fetaost med honung, kronärtskocka, soltorkad tomat & tofubaconMiddag
Ingen servering
Meny vecka 15
-
Måndag
Lunch
Piccata på kycklinglår, kvisttomatsås, basilika & saffransris
Vegobullar på sojafärs, gräddsås, kokt potatis, lingon & pressgurkaMiddag
Getostgratinerade betor- och rötter med pumpakärna, balsamvinäger & ruccola
Helstekt kalventrecote, rostad färskpotatis, dragonsky & säsongens grönsaker
Choklad, choklad, choklad -
Tisdag
Lunch
Ångad koljafilé med ägg- och persiljesås, handskalade räkor & dillslungad färskpotatis
Vegetarisk schnitzel, stekt potatis, kapris, citron & rödvinMiddag
Romansallad, rökt sidfläsk, levainkrutonger & parmesan
Mixed grill med goda tillbehör
Glass, sorbet & frukt -
Onsdag
Lunch
Gulasch på högrev med paprika, kummin & karamelliserad lök, stekt potatis, saltgurka & syrad grädde
Gulasch på oumph med paprika, kummin & karamelliserad lök, stekt potatis, saltgurka & syrad gräddeMiddag
Italian evening
-
Torsdag
Lunch
Spagetti Bolognese, rödvin, basilika, oregano & parmesan
Spagetti Bolognese på sojafärs, rödvin, basilika, oregano & parmesanMiddag
Skaldjursröra med dill, pepparrot & löjrom, rostat bröd & citron
Peppar- och fänkålsstekt kalventrecote, potatisterrin med parmesan, vit & grön sparris, balsamicosky
Hallontartlette med vispad citronpannacotta & färska hallon -
Fredag
Lunch
Bakad fjordlax ”teriyaki”, soja, ingefära, wokade grönsaker & ångat ris
Thailändsk gryta på quorn, kokosmjölk, grön curry & citrongräs, ångat basmatirisMiddag
Ingen servering
Meny vecka 17
-
Måndag
Lunch
Biff á la Lindström på KRAV-färs, persiljesmör, rödlökscreme & stekt potatis
Biff á la lindström på sojafärs, persiljesmör, rödlökscreme & stekt potatisMiddag
Mozzarella caprese
Skånsk ungtupp med mandelpotatis, tryffel, rostade rotfrukter & picklad örtdressing
Anispannacotta, hallon & krossade drömmar -
Tisdag
Lunch
Rimmad, kolja med odlad svamp, rökt fläsksida, persilja & potatispuré
Färsk pasta med soltorkade tomater, spenat, basilika & rostad halloumiMiddag
Ost- och lökpaj med trädgårdsmästarsallad & örtagårdscreme
Örtmarinerad lammrostbiff, grillad potatisterrin, ramslök, färsk vitkål, gulbetor & svartpepparsky
Äppelpaj med kardemumma, kanel & vaniljsås -
Onsdag
Lunch
Porterbakad gårdsgris, timjangräddsås, svart vinbärsgelé & pressad gurka
Bakad blomkål med jamaican jerk oumph, limemajonnäsMiddag
Örtbakade gulbetor, getost, rosmarinshonung & svensk coppa
Kalventrecote ”Saltimbocca” salvia, citron, svamprisotto & grönkål
Choklad x2, passion, lakrits -
Torsdag
Lunch
Örtstekt kycklinglår, romansallad, sardell & parmesan, rostad färskpotatis, levainkrutong & bacon
Fetaostgratinerad grönsaksbiff, grillad spetskål, gurkyoghurt & bulgurMiddag
Ugnsrostad tomatsallad, basilika, persilja, coppa & vitlöksbröd
Stekt torskrygg, friterad jordärtskocka, hasselnötter, parmesan, sparris & chablissås
Mandel- och olivoljekaka, hasselnötsglass, citron & rosmarin -
Fredag
Lunch
Schnitzel på svensk gårdsgris, ärtsallad, picklad lök, citronkräm & klyftpotatis
Ljummen nudelsallad med rödbeta, rödkål & cashewnötter, vegobollar, koriander & chiliMiddag
Ingen servering
Meny vecka 18
-
Måndag
Lunch
Friterad kyckling med lättrökt chilimajonnäs, rostad färskpotatis & gurkyoghurt
Vegetariskt alternativMiddag
Ingen servering
-
Tisdag
Lunch
Ingen servering
Middag
Ingen servering
-
Onsdag
Lunch
Ingen servering
Middag
Ingen servering
-
Torsdag
Lunch
Köttfärslimpa med gräddsås, savoykål, gurka, gelé & kokt färskpotatis
Bärta med gräddsås, savoykål, gurka, gelé & kokt färskpotatisMiddag
Skagen, rågbröd, stenbitsrom, dill
Kalventrecote med vita bönor, pumpa & gremolata, marsalasky & brynt vitlökspuré
Rabarberkompott, vit chokladkräm, kardemummasmulor & färska jordgubbar -
Fredag
Lunch
Jamaican jerk chicken, rött ris med pumpa- och tomat, chorizo, limemajonnäs
Bakad blomkål med jamaican jerk oumph, limemajonnäsMiddag
Trädgårdsmästarsallad
Halstrad fjällröding, grön chili, sparris, citron & dillslungad färskpotatis
Chef´s choice dessert -
Lördag
Lunch
Spagetti Bolognese, färska örter, parmesan & rödvin
Vegetariskt alternativMiddag
Trädgårdsmästarsallad
Osso bucco på kalvlägg, gremolata, ångat ris med saffran & hyvlad parmesan
Irish cream pannacotta, hallon, choklad -
Söndag
Lunch
Långbakad gårdsgris med klyftpotatis, romansallad & marinerade grönsaker
Vegetariskt alternativMiddag
Ingen servering
Gäller: Under din vistelse hos oss