Håkan Askmark

26 september 2023

Nyheter

Fram till den 3 november visar Håkan Askmark upp sina färgstarka verk i vårt Café.

Konstverken ger en ny känsla till rummet och kryddar fikapausen med något extra. Stanna till en stund och begrunda målningarna lite extra så ska du se…

Håkan Askmark På RM&E (2)Håkan Askmark På RM&E (4)

Aktuell konstutställning

Håkan Askmark
25 september till
3 november

Konstnären började som skämttecknare i svenska medicinska tidskrifter. Hans första utställning, i större sammanhang, var på Lunda Biennalen, Lunds konsthall 1983.

Håkan Askmarks produktion är ganska sparsam och först efter att han var med på Liljevalchs vårsalong 2002 började han ha separatutställningar. Han målar ofta stadsmiljöer befolkade av stereotypa, ansiktslösa personer i paradoxala situationer som illustrerar konformism och utanförskap. Det är människorna eller deras hundar som ger en balans av allvar, kontaktlöshet, kontaktönskan och humor. ”Jag vill få betraktaren att känna igen något (sig själv, en situation, en miljö) i målningarna samtidigt som jag vill göra honom eller henne en smula fundersam.” berättar Håkan Askmark.

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Här hänger den inte bara som tavlor på en vägg. Konsten pryder dessutom utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Kontakta oss