Konstutställningar våren 2023

3 januari 2023

Nyheter

Låt oss presentera vårens konstutställningar

Runö Möten & Events projektledare, mötesexpert och stora eldsjäl när det kommer till konsten – Elisabet har letat upp dessa fantastiska konstnärer som kommer visa sina verk hos oss under våren.

16 januari – 24 februari

Runös Vintersalong

Runös konstprojekt inleder 2023. Vintersalongen är en jurybedömd utställning som riktar sig till medlemmar i LO-förbunden och Runös Folkhögskola. Juryn består av personer anknutna till Runö som har olika erfarenhet och intresse av konstnärlig verksamhet. Årets upplaga av Runös Vintersalong visar verk av 13 konstnärer och runt 20 verk i olika tekniker så som; olja, akryl, akvarell, foto, digitalt tryck och skulptur.
Vernissage 16 januari kl. 18.30

27 februari – 31 mars

Henrik Isaksson

Henrik Isaksson Garnell är född 1987 i Stockholm. Henrik har varit yrkesverksam konstnär sedan 2009 och har haft flertalet separatutställningar i Bland annat Berlin, Istanbul och Havanna. Han Arbetar skulpturalt men uteslutande med fotografi. I Henriks verk får vi ta del av surreella förfalskningar av bevis för spekulativ vetenskap och drömmar. Resor i strukturella fenomen, ofta med en fascination kring uppbyggnad eller förfall. Under 2013 släpptes hans första monografi Dissonance hos Kehrer Publishing, Tyskland, med essäer av Bill Kouwenhoven och Celina Lunsford, båda redaktörer och konsthistoriker från USA. Hans verk återfinns hos Statens Konstråd och flertalet privata samlare.
Vernissage 28 februari kl. 14.00

3 april – 12 maj

AnnaMaria Lindholm

AnnaMaria har i hela sitt liv älskat att måla och började ställa ut sin konst redan som tonåring. Genom åren har hon skapat i flera olika tekniker och haft varierande motivval men det senaste decenniet är det oljemåleri som gäller med människor i fokus. Inspireras av det hon älskar: av människorna i sin närhet, vänskap, sommar, färger, mönster, humor, sol och bad. Motiven hämtar AnnaMaria från vardagen. Det kan vara ögonblick i hemmamiljön, i soffan eller vid matbordet, men oftast utomhus i det vackra Sommarsverige. Tanken är att hos betraktaren väcka egna associationer till personer och platser.”
Vernissage 4 april kl. 14.00

15 maj – 16 juni

Lotta Sjöborg

Lotta Sjöborg är född 1975 och uppvuxen på Resarö utanför Vaxholm. Hennes måleri har gått från att vara vemodigt berättande till expressiva blomstermålningar via föreställande natur till ett mer utforskande abstrakt och intuitivt måleri. Utgångspunkten i hennes bilder har alltid varit naturens skönhet, växtlighet och årstidernas skiftningar och förgänglighet. Lotta Sjöborg är utbildad på konsthögskolan i Bergen och på kungliga konsthögskolan i Stockholm. Hon har genom åren ställt ut runt om i Sverige och på Liljevalchs Vårsalong 2018, 2021, 2022.
Vernissage 16 maj kl. 14.00

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Här hänger den inte bara som tavlor på en vägg. Konsten pryder dessutom utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Kontakta oss

KONST & ARKITEKTUR

Ett naturligt inslag i mötet

Vart du än vänder dig på Runö Möten & Events så finner du konst. Gobelänger, statyer, akvareller och mosaiker. Här upplever du verk från Sven X:et Erixson, Albin Amelin, Olle Bartling, Susanna Serrander, Dorina Mocan och många många fler.

Konst & arkitektur