Konst av lokal kreatör

4 december 2023

Nyheter

Fotografen, receptkreatören och kokboksförfattaren Annelie Andersson visar sina verk hos oss fram till den 15 december

Annelie som har bloggen blomsterochbakverk.se där hon inspirerar med recept och bilder är dessutom en återkommande gäst i köket hos TV4 Nyhetsmorgon. När vi fick upp ögonen för Annelie bad vi henne göra en tavla som symboliserar våra värden och historia, den hänger numera i de flesta av våra hotellrum.

annelieandersson_blomsterram_bakaochtatillvara_fotoKateGabortomatervioler-liggande

Aktuell konstutställning

Annelie Andersson
6 november till
15 december

Annelie Andersson har en stor förkärlek till att porträttera det ätbara och blomstrande. Skapandeprocessen sträcker sig från idé och plock av material i trädgård och natur till att komponera, fotografera och därefter färdigställa bilden i datorn. Annelie skapar gärna i säsong och tar oss genom årstiderna på sitt alldeles unika sätt. ”Jag har hittat min passion i bildskapandet och fotograferandet. Jag vill att mina bilder ska smaka och dofta, utstråla harmoni och värme. Det får gärna vara lite lekfullt och ha något inslag som skaver. Det måste inte vara perfekt.”

Att inspirera till att tänka i säsong genomsyrar ofta Annelies verk. Hon beskriver det som att det finns något fint i att allt får ha sin tid. Att vi ska ta tillvara snarare än ta för givet. Ett mångårigt projekt har varit att varje månad plocka ihop det som just då blommar eller växer i trädgården och skapa ett stilleben av det. Ett meditativt plock som också blir en dokumentation av säsongerna. Att ta sig tiden att se det vackra i vardagen. Även i november.

Mer om Blomster&Bakverk

Vackra böcker, fantastiska recept

Annelies böcker, Blomster & bakverk (2020) och Baka & ta tillvara (2022), har tagits emot oerhört väl och fått flera fina utmärkelser och nomineringar. I första hand receptböcker, men lika mycket en bok att ha framme och njuta av dagligen. Signerade exemplar av böckerna finns att köpa i shopen mittemot receptionen. Annelie är fotograf, receptkreatör och kokboksförfattare, verksam i Åkersberga.

Konst med historisk anknytning

Annelie Anderssons konstverk pryder väggarna i många av våra hotellrum. Titta på fotot en stund, säkert ser du flera anknytningar till Runö Möten & Events idag. Som kaveln och allt den symboliserar, de fina råvarorna och den uppskattade maten vi serverar. Naturen på udden, vassen plockad vid vår brygga och mycket mer. Gillar du den? Tavlan kan köpas som poster i presentshopen intill receptionen.

Privat konstvisning

Möt konsten hos oss

Att dras med i historien och tillsammans titta på konsten som pryder vår hotell- och konferensanläggning är alltid en fantastisk upplevelse. Här hänger den inte bara som tavlor på en vägg. Konsten pryder dessutom utomhusmiljön och skulpturer kan dyka upp när du minst anar det. Vi gör vi konsten tillgänglig för alla och håller gärna i konstvisningar för de grupper som besöker oss. Missa inte det!

Kontakta oss