Vinnare av Årets Hållbarhetsinitiativ

17 maj 2023

Miljö, Nyheter

Vi vann!
Svenska Mötespriset – Årets Hållbarhetsinitiativ

Helst fantastiskt att få ta emot Svenska Mötens ärofyllda pris. Nu hoppas vi att fler ska biokonvertera så att slitaget på moder jord kan minska ännu mer.

Camilla BäckströmRunö-Möten-&-Events-firar-(06)

hållbarhet

Vi firar medan arbetet fortsätter i kulisserna

Att något så enkelt blir så bra. Mikroorganismerna vi köper från Bioteria gör jobbet åt oss, vår verksamhet påverkas inte alls, mer än att flera problem försvinner. Och utsläppen minskas.

Vi är så glada att de val vi hela tiden gör uppskattas och bidrar till förändring. Självklart fortsätter vi leta lösningar för fler kloka val, men under tiden så fortsätter vi le och skänker små tankar till Bacillus som jobbar på i fettavskiljaren.

Läs pressreleasen här

Miljö

Varför bor bakterien Bacillus i tankarna?

En av restaurangbranschens utmaningar är restprodukten fett som måste hanteras. Det har varit en tidskrävande och ofta illaluktande process som dessutom krävt miljöbelastande transporter varje månad.

I och med vår biokonvertering ser det idag helt annorlunda ut. Vi spar på både miljö och ekonomi tack vare minskat underhållsarbete, färre tömningar av fettavskiljaren, färre transporter av restprodukt och därigenom minskad klimatpåverkan.

Att våra gäster dessutom slipper störas av doften som kommer vid tömning ser vi som en riktigt bra bonus!

Miljö

Så, vad har vi gjort?

I samarbete med Bioteria och våra minsta kollegor Bacillus har vi biokonverterat.

Bacillus är små auroba bakterier som älskar fett. Bacillusgänget bor i vår fettavskiljare och där producerar de enzymer som bryter ner fettet.

Bacillus överlever och trivs i vår fettavskiljare där vi med hjälp av Bioterias system skapat en optimal och syrerik miljö för mikroorganismernas jobb med nedbrytning. Restprodukten, fettkakakan, minskar, kostsamt underhåll minskar och den miljöbelastande hanteringen minskar.

Win win! Tack Bacillus!

Nyheter

Vikten av att ständigt utvecklas

Mats som driver arbetet med våra fastigheter söker ständigt lösningar på mer hållbara, lönsamma och effektiva sätt att förbättra vårt arbete. Att hans besök på mässan där han träffade Bioteria skulle leda till en så stor miljövinst känns förstås riktigt bra i hjärtat.

Hållbarhetsarbete

Biokonvertera din verksamhet

Driver du en verksamhet med restaurang och letar efter ett hållbart sätt att sköta dina måsten, kan vi varmt rekommendera biokonvertering. Gör som vi och dra ner på kostnader förknippade med skötsel och transporter och bidra samtidigt till en mer hållbar utveckling i branschen och i samhället i stort.

mer om lösningen